Vairuotojai šiurpina Tauralaukio gyventojus | kl.lt

VAIRUOTOJAI ŠIURPINA TAURALAUKIO GYVENTOJUS

Tauralaukio mikrorajono "Dvaro slėnis" gyventojai griebiasi už galvų – vairuotojai masiškai ignoruoja greitį ribojančius kelio ženklus. Dažnas nesuvaldęs automobilio trenkiasi į kelkraščius ar šaligatvius, kuriais kasdien vaikšto vaikai, pėstieji. Pažeidėjai kelia pavojų gyvybėms ir niokoja už gyventojų pinigus įrengtas kelio dangas.

Gyvenimas virto pragaru

Tauralaukio gyventojas Jonas Kondratas su nerimu stebi, kaip įžūlūs vairuotojai gadina gyventojų turtą ir kasdien į mirtiną pavojų stumia keliu vaikštančius pėsčiuosius.

"Baisu žiūrėti, kaip neatsakingi vairuotojai važinėja nepaisydami visiems be išimties galiojančių eismo taisyklių ir lieka nenubausti. Situacija tampa itin pavojinga mūsų bei mūsų vaikų gyvybėms. Negana to, nuvažiavę nuo kelio, jie niokoja šaligatvius, bortelius, veją, kelio dangą, įrengtus už mūsų pinigus", – piktinosi Jonas K.

Mikrorajone nėra įrengtų žaidimų ar sporto aikštelių. Vaikai žaidžia tiesiog ant šaligatvių. Suaugusieji taip pat vaikšto siauru, vos 1,32 m pločio šaligatviu, šalia kurio – judri gatvė.

"Gyvenimas virto pragaru. Kasdien tenka nerimauti dėl savo ir artimųjų saugumo", – nuogąstavo pašnekovas.

Gyvenimas virto pragaru. Kasdien tenka nerimauti dėl savo ir artimųjų saugumo.

Ignoruoja kelio ženklus

"Dvaro slėnio" bendruomenės gyventojai guodžiasi neišmanantys, kaip sustabdyti mikrorajone įsivyravusį chaosą, kuris prasidėjo nutiesus naują kelio ruožą.

Nepatenkinti gyventojai, prašydami padėti išspręsti absurdišką situaciją, raštu kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorių Saulių Budiną.

"Prasidėjus mikrorajono plėtrai bei naujų namų statybai, buvo nutiesta Tauralaukio gatvės kelio dalis, einanti sodininkų bendrijos "Tauras" link. Taip Tauralaukio gatvė, kuria sodininkų bendrijos "Tauras" ir "Žaliojo slėnio" gyventojai dideliu greičiu važiuoja į savo namus, tapo ne tik tranzitine, bet ir pagrindiniu buldozerių, traktorių, savivarčių ir kitų triukšmingų transporto priemonių keliu",–  dėstė pasipiktinę gyventojai.

Anot jų, vairuotojai ignoruoja automobilių greitį ribojančius kelio ženklus ir gatvių įrenginius.

Greičio slopinimo kalnelius jie nesunkiai prašoka nesumažinę greičio, o nesuvaldę automobilių trenkiasi į šaligatvius.

Kenčia nuo taršos ir triukšmo

Nutiesus naują ruožą, gatvė tapo itin judri, todėl jos užterštumas padidėjo net kelis kartus.

Pasak gyventojų, keliai ir šaligatviai pasidengė storu dulkių ir teršalų sluoksniu, smėliu, skalda, buitinėmis atliekomis, iškrentančiomis iš gatve pralekiančių savivarčių.

Gatvėse pastebimos iš sunkiasvorių automobilių degalų bakų išsiliejusio dyzelino balos.

"Kodėl turime taikstytis su tokia apgailėtina situacija?" – klausė viena bendruomenės narė.

Gyventojus erzina ir nuolat gyvenvietėje zujančių sunkiasvorių automobilių keliamas triukšmas.

Pareigūnams nė motais?

Apie šiame kelio ruože siaučiančius nedrausmingus vairuotojus ne kartą pranešta policijai, tačiau ši pažeidėjų sustabdyti neįstengė.

Anot gyventojų, kelių policininkai mikrorajone itin reti svečiai.

"Atvyksta po krovininio automobilio transporto darbo valandų, kai gatvėse eismas sumažėjęs. Piko valandomis, kai gatvė išties sausakimša, pareigūnų – nė kvapo", – atskleidė Tauralaukio gatvės gyventoja.

Policijos elektroninių paslaugų sistemos duomenimis, per pastaruosius 5 mėnesius  Tauralaukio gatvėje užregistruota net 100 eismo įvykių. Didžioji dalis jų – dėl kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Nelaimei už akių užbėgti siekiantys bendruomenės nariai žada nepasiduoti ir pareigūnus užversti skundais.

Prašo pagalbos

Tauralaukio gyventojai mano, jog problemos mastas sumažėtų uždraudus gatve važiuoti sunkiasvoriams automobiliams, atskyrus Tauralaukio gatvę nuo "Žaliojo slėnio" gyvenvietės.

Siekdami atkreipti valdininkų dėmesį ir sulaukti jų pagalbos, Tauralaukio mikrorajono bendruomenės nariai surinko daugiau nei pustrečio šimto parašų.

Kreipdamiesi į Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorių S.Budiną, jie pateikė ir pakoreguotą mikrorajono sutvarkymo schemą.

Tvarkai ir saugumui užtikrinti imsimės papildomų priemonių.

Valdininkų prašoma kuo skubiau imtis priemonių optimizuojant transporto srautus Tauralaukio gatvėje, apsvarstyti Klaipėdos bendrojo miesto plano pakeitimus, įrengti pėsčiųjų tako zoną, aktyvaus poilsio zoną su vaikų žaidimų aikštelėmis, pėsčiųjų ir dviratininkų takus.

Bėdoje nepaliks

Susisiekus su Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriumi S.Budinu, paaiškėjo, jog situacija analizuoti bus perduota Saugaus eismo komisijai.

"Kiek man žinoma, automobilių eismą mikrorajone riboja kelio ženklai. Žinoma, jeigu įžūlūs vairuotojai draudimų nepaiso, o policija į situaciją reaguoja ne taip, kaip derėtų, tvarkai ir saugumui užtikrinti imsimės papildomų priemonių. Gyventojų bėdoje tikrai nepaliksime", – žadėjo savivaldybės administracijos direktorius.

GALERIJA

  • Vairuotojai šiurpina Tauralaukio gyventojus
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Anonimas

Niekas neturi nurodinėti ,kur žmogui gyventi,jis gyvena ten kur jam reikia ir teisingai daro kad kovoja su betvarke ir žino savo teises.

Šiaip pilietis

Pagarba žmonėms kurie kovoja už savo teises.Sėkmės jums!

Gyventoja

Žmonės turi teisę saugoti savo turtą,nes už jų pinigus buvo nutiesta ši gatvė ir nenori kad sunkiasvoris transportas ją sugadintų.Niekas nekalba apie lengvajį transportą.Sunkiasvoriui transportui yra kita gatvė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS