Virsmas į naująją e. bilieto sistemą įvyko | kl.lt

VIRSMAS Į NAUJĄJĄ E. BILIETO SISTEMĄ ĮVYKO

  • 10

Naktį į pirmadienį, lapkričio 19-ąją, išjungėme senąją Klaipėdos viešojo transporto e. bilieto sistemą ir paleidome naująją. Pirmadienio ryte visi keleiviai jau glaudė bilietų korteles tik prie oranžinių komposterių.

Naujojo e.bilieto sistema iš dalies jau veikė nuo balandžio mėnesio. O pirmadienio virsmas – tai paskutinis ir sudėtingiausias bilieto įdiegimo etapas: reikėjo perskaičiuoti keliasdešimtyje tūkstančių  kortelių esančius kartinius bilietus į konkrečias pinigų sumas, atsižvelgiant dar ir į tai, ar tie anksčiau pirkti bilietai buvo lengvatiniai.

Su šia užduotimi susitvarkėme. Tiesa, šiek tiek vėlavo didelių duomenų masyvų perkėlimas iš senosios archajiškos (2006-ųjų metų IT sprendiniai) sistemos į naująją, ir iki pirmojo rytinio autobuso reiso pradžios perkėlimo iki galo užbaigti nepavyko, – kai kurių numerių bilietų duomenys į naująją informacinę sistemą migraciją užbaigė tik vėlyvą rytą.

Taip pat gavome informacijos (kalbama apie kelias dešimtis atvejų), kad oranžinio komposterio ekranas nerodo turimos pinigų sumos ir nežymi bilieto. Visais tais atvejais, pranešus konkretaus bilieto numerį, problemą operatyviai išsprendėme. Bilietų kontrolieriai buvo įspėti apie galimus laikinus nesklandumus ir nė vienas toks keleivis nubaustas nebuvo. Atsiprašome gerbiamųjų mūsų keleivių už tuos atvejus.

Tačiau gali būti vienas kitas atvejis, kai itin skrupulingas keleivis, matydamas, jog jo bilieto komposteris nenuskaito, pirko iš vairuotojo popierinį bilietą ir taip permokėjo už kelionę. Tokiais atvejais prašome kreiptis, grąžinsime skirtumą tarp elektroninio kartinio ir popierinio bilieto kainos.

Mums labai svarbus grįžtamasis ryšys su atsiskaitymo problemų patyrusiais keleiviais, todėl jų prašome susisiekti su mūsų įstaiga e. paštu bilietas@klaipedatransport.lt , laiške parašyti bilieto kortelės nugarėlėje esantį numerį ir išdėstyti problemos esmę. Paprastai tokius nesklandumus išsprendžiame nuotoliniu būdu ir per trumpą laiką.

Atkreipiame dėmesį, jog savo bilieto paskyrą nuo šiol galima valdyti per mūsų svetainėje esantį bilieto valdymo instrumentą www.bilietas.klaipedatransport.lt. Ten galima matyti ir sumą, į kurią konvertuoti buvę kartiniai bilietai.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas”  direktorius Gintaras Neniškis

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Pasiūlymas

Grąžinkim kasininkes,ir problemų nebus,Tarp kitko,jos dar yra S.Peterburge,kur teko neseniai būti,tai buvo kaip gryžimas į vaikystę,kai Kaune irgi autobusų bilietukus pardavinėjo kasininkės.

Pergreitai dingsta uzrasas

hm

kada grįš normalūs mikriukai be jokių "sistemų"?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS