Audra pajūryje pridarė žalos | kl.lt

AUDRA PAJŪRYJE PRIDARĖ ŽALOS

Prieš kelias dienas jūroje siautusi audra paplūdimių prižiūrėtojams pridarė nuostolių. Vieni pliažai buvo užpustyti tiek, kad nebuvo įmanoma įvažiuoti specialiai technikai. Perpus perlaužtas ir naujai paklotas takas.

Paplūdimių prižiūrėtojai trečiadienį iki vėlaus vakaro šalino prieš kelias dienas siautusios audros padarinius Smiltynėje. Prinešta daug smėlio. Užpustyti takai, laiptai, gelbėtojų postai, įvažos į pliažus.

„Dirbome iki vėlaus vakaro, kad sutvarkytume. Atkasinėjome takus, postus, stumdėme, vežėme smėlį. Smiltynės paplūdimiai buvo tiek užpustyti, kad nebuvo įmanoma įvažiuoti su specialia technika“, – pasakojo biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas.

Melnragės ir Girulių paplūdimiai užpustymo išvengė.

„Pūtė šiaurės vakarų vėjas. Gal molas kiek pristabdė“, – spėjo V.Urbonas.

Tačiau audra žalos pridarė ir žemyninėje dalyje esančiuose paplūdimiuose. Vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje bangos per pusę perlaužė neseniai paklotą medinį taką neįgaliesiems.

Išvartyti buvo ir pliažų ribas žymintys ženklai. Prižiūrėtojai operatyviai atstatė medinį taką.

„Gamta neduoda mums pailsėti. Nuolat turime darbo“, – tvirtino vadovas.

Ketvirtadieniui meteorologai vėl prognozuoja audrą. Tačiau, anot V.Urbono, tai dar nereiškia, kad vėl nukentės paplūdimiai.

„Neaišku, kokia vėjo kryptis. Jei nuo kranto, tai pučia. Smėlio tikrai neprineš. Pavojingiausias mums vakarinis vėjas, nuo jūros“, – tvirtino vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nezabitauskas audronaša

Milda iš pradžių buvo parašiusi teisybę: "Vėjas pajūryje pridėjo darbo", paskui prisiminė, ko ją mokė žurnalistikos profai, ir "pataisė" antraštę.

Mokytojas Bronius

Ar jūs visai nukvakot?! Kokia audra? Paplovė viena takelį. Tuos takelius ir šiaip išplauna. Mieli KL žurnalistai, nedarykit sensacijų iš nieko. Suprantu, kai vilniečiams 20m/s vėjas jau uraganas, bet jūs, klaipėdiečiai. Pigus noras gauti paspaudimų. Gėdelė.

aha 5 m/s

"tikras uraganas"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS