Autobusas nuslydo nuo kelio | kl.lt

AUTOBUSAS NUSLYDO NUO KELIO

Sekmadienio popietę pradėjus snigti miesto gatvės buvo valomos ir barstomos, tačiau net ir labai atsargiai važiuodami, kai kurie vairuotojai nesugebėjo išsilaikyti ant apledėjusio kelio.

Nuslydo autobusas ir BMW

"Man vairuotojai pradėjo skambinti ir skųstis, kad nebeįvažiuoja į Girulių kalną apie 16.30 val. Autobusai slydo atbuli, įveikti stataus, apledėjusio kelio jiems jau nesisekė. Pasakiau, kad nerizikuotų ir nevažiuotų. Panaši situacija šioje vietoje kartojasi kaskart, kai tik staiga atšąla. Pamario gatvę ir ypač Girulių kalną kelininkai barsto tik tada, kai viso miesto gatvės būna pabarstytos, – pirmadienį tikino bendrovės "Pajūrio autobusai" vadovas Leonas Šiaulys.

4-uoju maršrutu vežančius autobusus valdančios bendrovės vadovas piktinosi pagrįstai. Sekmadienį apie 19 val. Pamario gatvėje lėtai važiuojantį autobusą slidžiame kelyje sumėtė ir jis nuslydo nuo gatvės bei priekiu atsirėmė į pakelės griovio kraštą.

Laimė, tuo metu autobuse buvo tik viena keleivė, nei ji, nei vairuotojas nesusižalojo. L.Šiaulys tikino, kad tądien autobusą vairavo labai patyręs ir atsakingas vairuotojas.

Autobusą iš griovio kranas ištraukė tik pirmadienį ryte.

Tą patį sekmadienio vakarą nuo kelio nuslydo ir lengvasis automobilis.

Apie 21.30 val. BMW, važiavęs Burių gatve nuo bendrovės "Klaipėdos nafta" link Pamario gatvės, taip pat neišlaviravo slidžiame kelyje ir nuo jo nuvažiavo. 25 metų vairuotojas liko sveikas.

Prašė pavalyti šaligatvius

"Aš nenoriu nieko kritikuoti, bet, mano galva, Pamario gatvėje, kuri yra miesto zonoje, grioviai palei gatvę yra pavojingai gilūs. Nenoriu būti blogu pranašu, bet dar pamatysime juose ne vieną automobilį, – prognozavo L.Šiaulys. – O ir kažkodėl gatves valančios mašinos autobusų įvažų nepavalo, jei ir pavalo, tai sniegą meta į gatvę. Vairuotojai nevažiuoja per sniegą, keleiviai dėl to pyksta."

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pasakojo sekmadienį, apie 22 val., pati važinėjusi po miestą ir žiūrėjusi, kaip valomos gatvės.

Didesnių priekaištų ji neturėjo, paprašė atidžiau pavalyti tik Panevėžio gatvę ir šaligatvius keliose vietose.

Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jūrevičienė patikino, kad tokio eiliškumo, apie kurį kalba L.Šiaulys nėra. Kelios gatvių valymo ir barstymo mašinos vienu metu pajuda į Mažojo Kaimelio pusę, miesto centrą, Melnragę ir Girulius.

Sekmadienį Pamario ir Šlaito gatvės barstytos nuo 17.48 val. ir 20.40 val. Be to, čia valytos gatvės ir naktį – apie 1 val. bei po 5-os val.

"Pajūryje greičiau keičiasi oras, ten daugiau visokių gamtos veiksnių. Jeigu Pamario gatvėje būtų intensyvesnis automobilių eismas, druska ledą ir sniegą tirpintų greičiau. Tikra tiesa ir tai, kad transporto slydimas priklauso ir nuo padangų", – kalbėjo L.Jūrevičienė.

Neįvertino gamtos sąlygų

Atrodo, kad sekmadienį vakare buvo slidu ir atokiau nuo Klaipėdos.

19.10 val. Plungės rajone, kelyje Mažeikiai–Plungė 33 m. vyras, vairavęs "Iveco Daily", slidžiame, apsnigtame kelyje nepasirinko saugaus greičio, neatsižvelgė į važiavimo sąlygas, kelio ir transporto priemonės būklę.

Tuo metu buvo labai blogas matomumas, snigo ir pustė.

Vairuotojas nesuvaldė automobilio, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir trenkėsi į priešais važiuojantį automobilį BMW 530D, kurį vairavo 22 m. vaikinas.

Avarijos metu susižalojo "Iveco Daily" vairuotojas, jam diagnozuoti kaklo, stuburo ir dubens kaulų lūžiai. Nukentėjusysis nuvežtas į vieną Klaipėdos ligoninių.

Sužeistas ir BMW keleivis, 34 m. vyrui diagnozuotas krūtinės ląstos sumušimas, žmogus išleistas gydytis ambulatoriškai.

GALERIJA

  • Autobusas nuslydo nuo kelio
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ss

mūsų "smėlio" tarnybos kaip visada miega..

R.K.

Mažiau smėlio, daugiau Druskos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS