Didmiesčių vagys skrupulų neturi | kl.lt

DIDMIESČIŲ VAGYS SKRUPULŲ NETURI

Vagys Klaipėdoje, kaip ir kituose didžiuosiuose miestuose, aukų ieško jiems gerai pažįstamose vietose. Policininkai ragina neprarasti budrumo jokiose gyvenimo situacijose.

Pareigūnams seniai žinoma, kad nusikaltėliai, kaip ir normalūs žmonės, specializuojasi savo darbe. Viena vagių grupė nesibaimina vaikštinėti po gydymo įstaigas.

Tokie nusikaltėliai puikiai pažįsta ligoninių patalpas, žino, kur yra personalo kabinetai ir kur palatos, kuriose galima labiausiai tikėtis rasti pinigų ar telefonų. Jie yra išstudijavę, kaip lengviausiai pasprukti ir yra įgudę meluoti, jei būtų netikėtai užklupti.

Gydymo įstaigos stengiasi apsisaugoti nuo tokių nepageidaujamų lankytojų, tačiau visiškai išvengti jų apsilankymo sudėtinga. Kuo daugiau ligonių, tuo daugiau juos lankančių artimųjų, būtent jų masėje "ištirpsta" piktavaliai asmenys. Dažniausiai jų tikslas – pacientų palatose laikomos vertybės.

Ketvirtadienį taip atsitiko 78 metų moteriai, gydomai vienoje uostamiesčio ligoninių.

Ji neteko savo daiktų, kuriuos nukentėjusioji įvertino 460 eurų.

Panašu, kad minėtą dieną, 15.45 val., į palatą, kurioje guli ligonė, atėjo nepažįstamas jaunas vyras ir rausėsi jos rankinėje, kuri buvo laikoma palatos spintoje.

Įtariamasis buvo apibūdintas, jis yra jauno amžiaus, aukšto ūgio, vilkėjo juoda striuke.

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis priminė, kad vagys grobio tyko visur, kur yra daug žmonių. Jie yra gudresni ir apsukresni nei aukos, todėl dažniausiai veikia nepastebimi.

Stengsimės apsaugoti žmones nuo nusikaltėlių.

"Pernai mūsų Kriminalinės policijos pareigūnai susekė ir sulaikė vieną asmenį, vagiliavusį ligoninėse. Tikimės, kad ir šis bus pagautas, – kalbėjo G.Mačiulaitis. – Žinodami, kad nusikaltėliams palankiausi masiniai renginiai, jau ruošiamės šių metų Šviesų festivaliui. Renginių metu dirbs didesnės, nei įprasta, pareigūnų pajėgos. Kai kurie policininkai bus uniformuoti, bet nemaža jų dalis bus nepastebimi, nes nevilkės uniformų. Stengsimės apsaugoti žmones nuo nusikaltėlių, bet sykiu raginame visada ir visur saugoti savo daiktus, telefonus, pinigus laikyti vidinėse kišenėse."

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Olga

Kad vagių daugėja ,tai manau reikėtų susirūpinti policijos darbuotojams ,kad prastai vykdo prevencinį darbą su tais asmenimis,kurie po daugelio metų išeina iš kalėjimo į laisvę ir niekur nedirba o užsiiminėja narkotikų platinimu arba vagiliavimu.Taigi nuo tokių stebėjimo ir reikėtų pradėti.Iš kur jie važinėja su brangiais automobiliais ,jeigu niekur nedirba.Ir kvailam aišku kuo užsiima.

Anonimas

o man patinka Vaidilos rajono aukštuomenė Jie be jokių keiksmų paprašo ir jau tavo reikalas duosi euriuką ar ne ir visada labai mandagiai padėkoja O tie apsinešę piemenys tai baisu net dieną pro juos praeiti

QQ

pagaut gaidį ir palikt ligoninėj ilgam

SUSIJUSIOS NAUJIENOS