Neblaivios paauglės nuvažiavo pavogtu automobiliu 100 kilometrų | kl.lt

NEBLAIVIOS PAAUGLĖS NUVAŽIAVO PAVOGTU AUTOMOBILIU 100 KILOMETRŲ

Iš Kauno vaikų socializacijos centro „Saulutė“ pabėgusios dvi paauglės Telšių rajone pavogė BMW. Šis buvo aptiktas už 100 kilometrų. Nepaisant girtumo, vagilės nuvažiavo su grobiu tokį atstumą, kol prakirto jo padangas. 

„Tikrai nekasdieniškas įvykis“, – portalui kauno.diena.lt pripažino ikiteisminį tyrimą dėl šios vagystės pradėję Telšių rajono teisėsaugininkai.

Pranešimą apie Biržuvėnų kaime pavogtą 2015-ųjų laidos „BMW 535“ Telšių rajono policija gavo penktadienio paryčiais – apie 4.30 val. 

Jo 32-ejų metų savininkas neslėpė pasigedęs vienkiemio kieme stovėjusio savo automobilio po išgertuvių. Ir teigė, kad pavogtame BMW buvo ir jo piniginė su 500 eurų grynųjų, ir mobilusis telefonas „Samsung“, ir visi automobilio dokumentai.

Dingusį BMW policija penktadienį apie pietus rado už 100 kilometrų nuo Biržuvėnų. Jau Klaipėdos rajone. Jo priekinės padangos buvo prakirstos.

Įtarimai dėl šios vagystės pareikšti iš Kauno vaikų socializacijos centro „Saulutė“ kovo 17-ąją pabėgusioms dviem paauglėms, patekusioms čia dėl ankstesnių nusikaltimų, mokyklos nelankymo, alkoholio bei narkotinių medžiagų vartojimo. Vyresnioji iš jų – šešiolikmetė – taip pat iš Klaipėdos rajono. 

Jaunesnioji – keturiolikmetė, prieš patekdama į minėtą įstaigą probleminėms paauglėms, gyveno Vilniuje. 

Kaip portalui pasakojo Biržuvėnų gyventojai, BMW savininkas – Klaipėdos uosto krovos įmonėje dirbantis viengungis įsigijo šį automobilį tik pernai vasarą. Šiuo metu jo mama guli ligoninėje, todėl galimai jos sūnus pavertęs namus „laisvu plotu“.

Kauno vaikų socializacijos centras „Saulutė“/Laimio Steponavičiaus nuotr.

Kaip jis susipažino su paauglėmis, dar tiriama. Tačiau, pareigūnai patvirtino, kad vagystės naktį jie kartu girtavo. Neatmetama, kad vyriškio viešnios tiesiog pasinaudojo situacija, jam dėl girtumo užmigus.

Sulaikytos įtariamosios prisipažino pavogusios BMW. Viena iš versijų – tiesiog užsimaniusios pasivažinėti.

Tačiau, pareigūnai nelinkę atmesti, kad paauglės, kurių ne tik biografijos iškalbingos, bet ir pažįstamųjų ratas, ketino parduoti savo grobį automobilių pardavimu arba jų dalių prekyba besiverčiantiems asmenims. Juolab, kad vagystės metu BMW buvo ir jo dokumentai.

Ar rasti ir pinigai bei mobilusis telefonas, kol ikiteisminis tyrimas tik įsibėgėja, pareigūnai atsakyti nenorėjo.

Vaikų socializacijos centro, iš kurio jos pabėgo, darbuotojų duomenimis, įtariamosios buvo sulaikytos Telšiuose. Sekmadienį jie važiavo šių ne kartą jau pabėgusių paauglių pasiimti į Mažeikių areštinę. Tačiau, sugebėjo parvežti tik iki socializacijos centro durų.

Apie 17.30 val. – vos išlipusios iš automobilio, paauglės pabėgo nuo dviejų jas parvežusių darbuotojų. Panašiai, kaip kovo 17-ąją – nuo auklėtojos, kuri ėjo su jomis apsipirkti į greta centro esančią parduotuvę. 

Informavus apie įtariamųjų pabėgimą, Telšių teisėsaugininkai ketina skelbti jų paiešką bei prašyti leisti teismo suimti šias paaugles už akių. 

GALERIJA

  • Neblaivios paauglės nuvažiavo pavogtu automobiliu 100 kilometrų
  • Neblaivios paauglės nuvažiavo pavogtu automobiliu 100 kilometrų
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

..

socialiniai darbuotojai nori padėti? jie aplamai nieko nemato kas ten vyksta, kaip merginos kitas muša, spardo, auklėtojos cigaretes perka, viduj leidžiama rūkyt, tai kokia čia pagalba?

T

Ka tokioms durnems padesi pakeisti nebent smegenis bet to niekas nedarys arba isnaikinti tokias is sio pasaulio

....

Koki komentarai.. Čia žmonės rašo ar gyvulei šlykštus žmonės jai kiti žmonės cocelizacijos centro darbuotojai nori padėti tiems vaikams o visada kalti darbuotojai tai gal jūs kurie šmeizet nueikit padirbti ta darbą kur dirba tos moterys ir tada sakykit kažką o čia smeizimas žmonių kurie nori padėti toms mergaitėms šlykštus žmonės esat su savo tokias komentarais :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS