Gargždiškiai nebeapsikenčia triukšmo: gyventojus budina paaugliai | kl.lt

GARGŽDIŠKIAI NEBEAPSIKENČIA TRIUKŠMO: GYVENTOJUS BUDINA PAAUGLIAI

Tuo metu, kai suaugę motociklininkai neleidžia miegoti klaipėdiečiams, Gargždų gyventojai negali užmigti dėl paauglių siautėjimo.

Pasirodo, Gargžduose ir miesto prieigose vakarais, kai daugelis žmonių minga, apie 20 paauglių grupė išrieda į gatves savo motoroleriais ir mažais automobiliukais. Nurimusiame mieste jų variklių burzgimas žmones tiesiog varo į neviltį.

Padėtis yra tokia rimta, kad problemą ėmė viešai kelti miesto politikai, reikalaudami sutramdyti ramybės neduodančius nepilnamečius.

Todėl trečiadienį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos pareigūnai du kartus tikrino ar automobilių, motociklų ir mopedų vairuotojai laikosi visų kelių eismo taisyklių, ar jų transporto priemonės neviršija leidžiamos garso normos, ar nesama chuliganiško vairavimo atvejų.

Į reidus pareigūnai atvyko apsirūpinę įvairiais prietaisais garsui matuoti, protektorių gyliui patikrinti, žiūrėjo, ar motorolerių vairuotojai vilkėjo liemenėmis, stebėjo, ar jie nepažeidžia Kelių eismo taisyklių.

Dieną, 14-17 val. pareigūnai dirbo ne tik Gargžduose, bet ir Doviluose, Dauparuose.

Į Gargždus kelių policininkai grįžo ir vakare, jie pagrindinėse miesto gatvėse dirbo 21-23 val., kada galima buvo tikėtis kasdienių paauglių triukšmo atakų.

Paaiškėjo, kad mažos galios automobiliukus vairuojantys paaugliai išžvalgo teritoriją, o sužinoję, kad policijos nėra, visi kiti jų draugai motoroleriais leidžiasi į gatves.

Policininkai patikrino 35 transporto priemones.

Paaiškėjo, kad du vaikinai turėjo vairuotojo pažymėjimą, kuris neleidžia važinėti mažos galios automobiliukais, tad užfiksuota, kad jie vairavo be pažymėjimo.

Kadangi abu vaikinai yra nepilnamečiai, nuobaudos klausimą spręs teismas, kuriame privalės dalyvauti tėvai. Priimdamas sprendimą, teismas informuos apie jį ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorių.

Tokią informaciją direktorius perduoda Vaikų teisų apsaugos tarnybos darbuotojams, o šie turi domėtis, kodėl nepilnamečiai vėliu paros metu nebūna namuose, ar tėvai tinkamai naudoja valdžią prieš vaikus.

Reidų metu paaiškėjo, kad 16-metis motoroleris važinėjo visiškai plikomis padangomis.

Policininkai bendravo su vieno paauglio mama, kurios sūnus dalyvauja triukšmadarių būryje. Supratusi, kad reikalas rimtas, moteris labai susirūpino, panašu, kad ji žada sūnų suimti į nagą.

Pareigūnai ragina gyventojus, turinčius nusiskundimų dėl motociklų ar motorolerių keliamo triukšmo, kreiptis į Kelių policijos tarnybos viršininką Mindaugą Džermeiką tel. 870061060. Jis pažadėjo visus skundus išnagrinėti ir į juos reaguoti pagal įstatymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

To Imkitės iniciatyvos, būkit pilietiski

Taigi buvo parašyta kad jie naktimis važinėja o jeigu tavo vaikus naktį kai jie turi miegoti jie būna lauke, tada čia tavo problema manyčiau :)

Imkitės iniciatyvos, būkit pilietiski

Žiopliai vietiniai negali užtverti kelią ir pagavę šiknų isspardyt nepilnamečiams. Nevykėliai tik skūstis laikraščiui sugeba. Kai partrenks kieno mažametį, kas tada? į televiziją eisit verkšlenti?

nu va

užteks su pirdom važinėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS