Įtariamasis iš autobusų vogė ir pinigus, ir bilietus | kl.lt

ĮTARIAMASIS IŠ AUTOBUSŲ VOGĖ IR PINIGUS, IR BILIETUS

  • 1

Dėl pernai vasarą uostamiestyje įvykdytų 8 nusikalstamų veikų į kaltinamųjų suolą sės 32-ejų keturis kartus anksčiau teistas vyras. Klaipėdos apygardos prokuratūra jo bylą perdavė teismui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis pernai liepą ir rugpjūtį 4 kartus įsibrovęs į viešojo transporto autobusus vogė viską, ką tik rado. Tai ir vairuotojams, ir Klaipėdos autobusų parkui priklausę pinigai, PVM sąskaitų-faktūrų bloknotas, žibintuvėlis, darbinės pirštinės. Tarp didžiausią vertę turinčių pavogtų daiktų - 500 vienetų Klaipėdos miesto viešojo transporto vienkartinių bilietų, kurių vieneto vertė - 0,80 euro centų ir 500 vienetų vienkartinių bilietų, kurių vieneto vertė - 0,40 euro centų. Bendra šių vienkartinių bilietų vertė siekia 600 eurų.

Kaltinamasis taip pat bus teisiamas dėl 3 telefonų vagysčių bei dėl neteisėto 3 banko mokėjimo kortelių ir naudotojų tapatybes patvirtinančių duomenų įgijimo, laikymo ir panaudojimo.

Pernai liepos pabaigoje, kaip įtariama, radęs piniginę su 3-imis banko mokėjimo kortelėmis bei šių mokėjimo kortelių naudotojų tapatybės patvirtinimo duomenimis, jų grąžinti tikriesiems savininkams nė neketino. Atvirkščiai, manė pralobsiąs. Kaltinamasis iš dviejų asmenų sąskaitų kėsinosi išgryninti daugiau nei 3 tūkstančius eurų.

Klaipėdietis savo kaltę dėl visų jam inkriminuojamų nusikalstamų veikų pripažįsta. Dėl panašaus pobūdžio nusikaltimų vyras teistas ir anksčiau. Pastarąjį kartą teismas kaltu dėl trijų plėšimų vyrą pripažino pernai lapkritį. Tąkart jis buvo kaltinamas dėl plėšimų uostamiesčio kebabinėse ir degalinėje. Tiesa, kebabines vyras apiplėšė vos baigęs vagystes iš viešojo transporto autobusų.

Šiuo metu kaltinamasis bausmę dėl anksčiau įvykdytų plėšimų atlieka pataisos namuose. 2017 m. lapkričio 23 d. Klaipėdos miesto apylinkės teismas jį ten pasiuntė beveik 3 metams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

As

O dar moki pinigus ir biletėlio neismusa ir neduoda ir sako ko nori eik seskis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS