Keičiasi įpročiai – visi vilkikų vairuotojai buvo blaivūs | kl.lt

KEIČIASI ĮPROČIAI – VISI VILKIKŲ VAIRUOTOJAI BUVO BLAIVŪS

  • 0

Atšilus orams, vis daugiau vairuotojų neapskaičiuoja savo galimybių ir sėda prie automobilio vairo gerai neišsiblaivę arba neseniai išgėrę. Kai kuriems kelionė baigiasi tragiškai. Pagrindinė tragiškų nelaimių priežastis yra didelis važiavimo greitis, pavojingas ir chuliganiškas vairavimas bei nusikalstamas neatsargumas, neatsakingas ir netoleruotinas alkoholio vartojimas.

Trečiadienį bendruomenės pareigūnės su Jūrų uosto policijos poskyrio Viešosios policijos grupės pareigūnais Centriniame Klaipėdos terminale surengė netikėtą keleivinio transporto ir vilkikų vairuotojų, grįžusių keltu iš Švedijos, patikrinimą. Pareigūnai tikrino reikalaujamus turėti dokumentus, vairuotojų blaivumą, ar šie nevairuoja apsvaigę nuo narkotinių ir kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Prevencinės priemonės metu patikrinta virš 90 vairuotojų. Beveik tris valandas trukusio reido metu pareigūnams neįkliuvo nė vienas neblaivus vairuotojas. Tai rodo, kad vairuotojų sąmoningumas, atsakingumas už save ir kitus eismo dalyvius didėja, nes visi sustabdyti automobilių vairuotojai buvo blaivūs ir drąsiai pūtė į alkoholio matuoklį, kurio ekranas parodė nulius.

Pareigūnai atkreipė vairuotojų dėmesį, kad už esminius pažeidimus, keliančius didžiausią pavojų eismo dalyviams, naujajame Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta taikyti griežtesnes sankcijas.

Policija įspėja, kad panašūs vairuotojų blaivumo patikrinimai vyks ir ateityje. Vairuotojai bus tikrinami pačiose netikėčiausiose vietose.

GALERIJA

  • Keičiasi įpročiai – visi vilkikų vairuotojai buvo blaivūs
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS