Į keltą kariškiai skraidino mediką | kl.lt

Į KELTĄ KARIŠKIAI SKRAIDINO MEDIKĄ

Antradienį padėti negaluojančiam keleivinio kelto „Regina Seaways“ Baltijos jūroje keleiviui pasitelktas Nemirsetos poste budintis karinis paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis „Dauphin“.


 

Į Klaipėdos uostą iš Kylio plaukusiame kelte dėl sunegalavusio keleivio buvo kilusi ekstremali situacija. Į atviroje jūroje buvusį laivą kariškiams teko nuskraidinti gydytoją.

Keltu „Regina Seaways“ plaukęs 45 metų vilkiko vairuotojas prastai pasijuto apie 9 val. 20 min. Vyras skundėsi skausmu krūtinės srityje. Keleivis nurodė, kad skausmas aštrus, duriantis, jį krečia drebulys. Vyrui pasidarė silpna.

„Keleiviui buvo matuojamas spaudimas, buvo duodami tam tikri vaistai. Jis buvo hospitalizuotas tam tikroje kajutėje. Laive yra speciali kajutė ligoniams. Šalia žmogaus nuolat buvo personalas. Ligonis buvo stebimas“, – aiškino įmonės „DFDS Seaways“ Rinkodaros vadovas Vaidas Klumbys.

Ligonio būklė negerėjo, tiesa, ji ir neprastėjo. Tačiau laivo kapitonas priėmė sprendimą kviesti Nemirsetos poste budintį karinį paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnį „Dauphin“.

„Nuspręsta nerizikuoti. Nors visą tą laiką buvo palaikomas ryšys su medikais, bet buvo nuspręsta skraidinti gydytoją į laivą“, – aiškino V.Klumbys.

Keltuose yra įrengta speciali aikštelė sraigtasparnių nusileidimui. Medikas į laivą buvo atskraidintas 11 val. 20 min.

Gydytojas įvertino paciento būklę, jam buvo duoti vaistai. Tačiau specialistas nusprendė neskraidinti paciento sraigtasparniu į krantą, o palikti jį laive.

Įvykio metu keleivinis keltas buvo Baltijos jūroje, apie 15 jūrmylių, tai yra apie 28 km, nuo Klaipėdos uosto.

Keltas Klaipėdos uostą pasiekė 13 val. Pacientas greitosios medicininės pagalbos automobiliu buvo nugabentas į ligoninę. Vyro būklė, artėjant uostui, ėmė gerėti. Jį nustojo krėsti drebulys, nukrito spaudimas.

Keltas atgal į Kylio uostą išplaukė 17 val. 30 min.

Tai ne pirmas atvejis, kai į keleivinius keltus tenka skraidinti medikus dėl sunegalavusių keleivių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pagalvokit

Jeigu tokie atvejai būna, kad rimtai suserga o kelias juk keltu ilgas, PAGALVOTI VERTA APIE GYDYTOJO DARBĄ VIETOJE.

to T

Nenustebčiau. Tokie keltai turėtų turėti savo mediką.

T.

Išsipagiriojo ir pasveiko?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS