Klaipėdoje – kaulytojų antplūdis | kl.lt

KLAIPĖDOJE – KAULYTOJŲ ANTPLŪDIS

Klaipėdą vėl užplūdo išradingai duoneliaujantys svetimšaliai. Tamsaus gymio moterys bruka praeiviams rožes ir už tai reikalauja pinigų, o jauni lietuviškai nekalbantys vyrai prašo paaukoti pinigų Lietuvos vaikams.

Jau ne vieną dieną uostamiestyje prie didžiųjų prekybos centrų bei turgaviečių sukinėjasi čigones primenančios moterys. Jų rankose – glėbiai rožių.

Gėles šios atvykėlės bruka praeiviams, pradžioje tikindamos, kad jas dovanoja. Tik kai žmogus paima gėlę, moterys pradeda reikalauti pinigų. Ne kiekvienas pakliuvęs į šią situaciją supranta, kam turėtų aukoti ir dažniausiai sutrinka.

Jeigu žmogus neskuba atverti piniginės, tamsiagymės neslepia pasipiktinimo ir skuba atsiimti rožę.

Vakar klaipėdiečiai ne kartą skambino pagalbos telefonu ir pranešė, kad tokiu būdu iš žmonių pešami pinigai Naujosios turgavietės prieigose.

Tačiau atvykę policijos patruliai jų čia nebeaptiko.
Panašiai elgiasi ir grupė jaunų vyrų. Pirmadienį vakare jie buvo pastebėti Taikos prospekte. Lietuviškai nekalbantys tamsaus gymio jaunuoliai tylomis baksnojo į popierius ir ragino pasirašyti.

Lapo viršuje į akis krito Lietuvos trispalvė ir kažkokios vaikų teisių saugotojų organizacijos pavadinimas. Panašu, kad pasirašę žmonės įsipareigotų paaukoti nežinia kam pinigų.

Tiesa, klaipėdiečiai nėra naivūs ir jau yra matę įvairiausių kaulytojų, tad svetimšalių desantas vargu ar ką pešė.
Teisininkai teigia, kad tai yra paprasčiausias elgetavimas. Galbūt šių asmenų elgesyje galima būtų įžvelgti ir sukčiavimo bruožų, tačiau kol kas Klaipėdos policijoje negauta skundų.

Policijos patruliai siunčiami išsiaiškinti, kas yra šie žmonės ir kokių turi tikslų, ar nesisavina kokios nors organizacijos vardo.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

cigonas

tefut pula

cigonas

tefut pula

Čiubaka

O šita čigonka vidurinį pirštą rodo fotografui :)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS