Kontrolės posto kasininkui gudrybė nepasisekė | kl.lt

KONTROLĖS POSTO KASININKUI GUDRYBĖ NEPASISEKĖ

  • 2

Trečiadienį Klaipėdos apylinkės teismas paskelbė nuosprendį buvusiam Alksnynės kontrolės posto kontrolieriui Andriui Stirbiui ir pripažino jį kaltu pasisavinus Neringos savivaldybei priklausančius pinigus. Jam skirta tūkstantinė bauda.

Pareigūnai nustatė, kad dirbdamas Alksnynės kontrolės posto kasininku nuo 2015 m. gegužės iki rugpjūčio mėnesio praleido 916 transporto priemonių, o surinktos vietinės rinkliavos už įvažiavimą į saugomą Kuršių nerijos nacionalinio parko teritoriją į kasą neįnešė ir pasisavino Neringos savivaldybei priklausančius 8 645 eurus.

Vyras tai padarė panaudodamas dvi bekontaktes pasibaigusio galiojimo korteles ir vieną vardinę kortelę.

Teisme A.Stirbys neprisipažino kaltu ir nurodė, kad jokio nusikaltimo nepadarė, o pinigų nepasisavino. Jis tikino, kad galėjo įvykti programinės įrangos klaida.

Išklausęs teisme liudijusių Neringos savivaldybės darbuotojų, sistemas administruojančių asmenų bei asmenų, vykusių per Alksnynės kontrolės postą parodymų, išanalizavęs ir įvertinęs bylos duomenų visumą, teismas pripažino, kad nusikaltimo būta ir jį įvykdė A.Stirbys.

Spręsdamas bausmės kaltininkui klausimą, teismas atsižvelgė, kad jis anksčiau neteistas, kaltės nepripažino, yra nevedęs, tačiau su sugyventine augina du mažamečius vaikus, dirba, išlaiko šeimą, jo pajamos yra minimalios, vyras buvo baustas administracine tvarka.

Įvertinęs visas aplinkybes, kaltinamojo asmenybę, padaryto nusikaltimo pobūdį ir pavojingumą, teismas nusprendė kaltininkui skirti 2 259,6 euro baudą.

Patenkintas Neringos savivaldybės administracijos civilinis ieškinys, iš A.Stirbio priteista 8 645 eurai turtinei žalai atlyginti ir beveik 4 tūkst. eurų Neringos savivaldybės administracijos proceso išlaidoms atlyginti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

atgrasus

Ar čia juodkrantiškio Stirbio giminė? Iškalbingas, nemalonus vagies veidas. Baisus.

motas

Ko tam poste dirbai?Reikejo iskart i Seima eit dirbti,ir baudos nebutu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS