Pajūryje pavogtos mašinos buvo ardomos Jonavoje | kl.lt

PAJŪRYJE PAVOGTOS MAŠINOS BUVO ARDOMOS JONAVOJE

  • 4

Klaipėdos policija ir prokuratūra baigė bylą dėl penkių automobilių vagysčių ir pasikėsinimo pagrobti dar vieną automobilį Gargžduose.

Keturi „Volkswagen Touran“ ir vienas „Toyota Prius“ buvo pagrobti Klaipėdoje, Gargžduose ir Palangoje. Gargžduose pasikėsinta pagrobti automobilį „Audi A4“, skelbia uostamiesčio policija.

Visi nusikaltimai padaryti praėjusią vasarą, tarp liepos 10-osios ir rugpjūčio 30-osios. Vagys rinkosi išvaizdžius, daugiausia – didelės vertės automobilius, kuriuose savininkai, tarp kurių tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys, buvo palikę įvairius dokumentus, daiktus (elektros įrankius, žvejybos priemones ir kt.).

Pareigūnai nustatė, kad kaltinamieji vogtus automobilius realizuodavo Jonavoje, kur mašinos buvo pjaustomos ir ardomos dalimis.

Kaltinimai automobilių vagystėmis ir pasikėsinimu pagrobti automobilį pareikšti 1987 m. ir 1992 m. gimusiems vyrams, kratų metu jų namuose rasta daiktų iš pagrobtų automobilių.

Abu vyrai daug kartų teisti: jaunesnysis teistas septynis kartus Jonavoje, Kaune, Vilniuje, iš kurių trys teistumai – už analogiškus nusikaltimus, kiti – už dokumentų klastojimą, nusikalstamu būdu įgyto turto realizavimą ir kt., vyresnysis – kelis kartus teistas užsienyje.

1992 m. gimęs vyriškis suimtas už kitus panašius nusikaltimus bei uždarytas į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę. Jo 1987 m. gimusiam bičiuliui paskirta kardomoji priemonė – intensyvioji priežiūra.

Šiuo metu kitų apskričių policijos įstaigose atliekami tyrimai dėl analogiškų nusikaltimų šių asmenų atžvilgiu. Tikrinama, dalyvavo jie ar ne vagiant transporto priemones visoje Lietuvoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ale

Jonavoj matomai vagys turi ryšį su jų gaudytojais,nes pavogtų mašinų net neieško.

Taigi,

taigi, po poros metu paleis is cypes ir vel vogs.....

As

Pas mus zmogzudziai tiek negauna,o tokie bus dar daug kartu teisti,nes geriausiu atveju gaus 1-2m.tokiems nagus nukapot...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS