Trijų dingusių nepilnamečių mergaičių paieškose – sėkminga pabaiga | kl.lt

TRIJŲ DINGUSIŲ NEPILNAMEČIŲ MERGAIČIŲ PAIEŠKOSE – SĖKMINGA PABAIGA

Namo neparėjusios trys nepilnametės mergaitės siaubingai išgąsdino savo tėvus, sukėlė ant kojų daugybę policininkų ir privertė apie jas kalbėti beveik visas Lietuvos žiniasklaidos priemones.

Tėvams – klaiki nežinia

Beveik 17 valandų nežinomybės ir siaubingų išgyvenimų dviem Plungės rajone gyvenančioms šeimoms baigėsi laimingai.

Per naktį namo neparėjusios ir telefonais su namiškiais nesusisiekusios mergaitės vakar rastos gyvos.

Panašu, kad apleistų dirbtuvių angare mergaites aptiko policijai paieškose talkinti pasišovę žmonės.

Oficialiai teigiama, kad mergaitės rastos sveikos. Tiesa, su jomis ilgokai bendravo policijos pareigūnai ir psichologai. Mergaičių sveikatą tyrė medikai, aiškintasi, ar jos nebuvo vartojusios svaigiųjų medžiagų.

Darbo turėjo ir policijos tyrėjai, aiškinęsi, kodėl visų trijų nepilnamečių telefonai buvo išjungti.

Pareigūnams nebus sunku sužinoti, su kuo mergaitės tądien bendravo, kas buvo tie žmonės ir kaip šis bendravimas susijęs su jų dingimu.

Tiria, ar nemelavo

Vakar Plungės rajono policijos komisariato viršininkas buvo nekalbus. Pasak jo, svarbiausia, kad mergaitės atsirado.

Kai buvo ieškoma dingusių nepilnamečių, teigta, kad 11 ir 14 metų sesutės lankėsi pas 15-metę draugę, gyvenančią maždaug už kilometro, kitame kaime. Mergaičių pasigesta po to, kai antradienį apie 17.30 val. vyresnė mergaitė susiruošė palydėti drauges namo.

Vyriausiosios mergaitės mama dukros pasigedo pirma. Ji atvažiavo pas kiek daugiau nei už kilometro gyvenančias dukros drauges ir pranešė, kad negali susisiekti su savo vaiku.

Sesučių mama iki vėlumos dirbo, jai apie tai, kad dukterų telefonai išjungti, o jos pačios neparėjo namo, pranešė namiškiai.

Sesučių močiutė pasakojo, kad tądien anūkės žaidė pas draugę, vyresnėlė pavakare buvo parbėgusi, padėjo močiutei pagaminti pietus, o paskui pasakė bėganti parsivesti sesutės iš draugės.

Gali būti, kad jau tada mergaitės buvo suplanavusios veikti kažką, ko tėvai joms nebūtų leidę.

Naršė socialinius tinklalapius

Visą naktį pareigūnai ieškojo pražuvėlių ne tik jų kaimų apylinkėse, bet ir internete.

Šios paieškos leido susidaryti vaizdą apie ieškomas nepilnametes, sužinoti, su kuo jos draugauja, koks yra šio bendravimo pobūdis.

Trijų mergaičių dingimas policininkus vertė baimintis, kad jos tapo nusikaltimo aukomis.

Vos tik rastos ir pradėtos kalbinti pradingėlės bandė aiškinti, kad buvo susipykusios su tėvais, todėl negrįžusios namo.

Ieškos, su kuo naktinėjo

Pareigūnai vakar aiškinosi, ar į mokyklą mergaitės nėjo iš anksto susitarusios, ar tai buvo spontaniškas sprendimas. Tirta ir tai, su kuo jos leido laiką.

Kai ryte pradingėlės buvo rastos apleistame pastate, kur nebuvo jokių sąlygų miegui, nė viena nebuvo sušalusi, sužvarbusi.

O juk būtent naktis iš antradienio į trečiadienį buvo viena šalčiausių po ilgai užsitęsusių karščių. Naktį termometro stulpelis rodė vos kelis laipsnius šilumos.

Gali būti, kad naktį nepilnametės leido ne toje vietoje, jei ir ten, tai jos tikrai nemiegojo.

Tyrimai parodys daugiau

Pareigūnai įsitikinę, kad į šį įvykį negalima numoti ranka. Būtina sužinoti, kas bendravo su nepilnametėmis ir kokių turėjo siekių.

Galbūt norėta nepilnametėmis pasinaudoti nedorais tikslais. Tai paaiškės ne tik iš apklausų, bet ir medikų apžiūrų bei atliktų tyrimų.

Mergaičių šeimoms teks bendrauti ir su Vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuotojais.

Tuo metu, kai tėvai džiaugėsi, kad dukros atsirado sveikos ir gyvos, jų laukė ne tokie malonūs dalykai.

Jiems teks iš policininkų išgirsti daugiau nei iki tol žinojo apie savo mergaites. Tad džiaugsmą dėl sėkmingai pasibaigusios paieškos gali pakeisti ne tokios linksmos emocijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

žemietė

Policijos pareigunai visą naktį ieškojo triju paauglių,lyg neturėtų ką veikti.Peršasi mintyS , o kodėl i mūsų visų išlaikomus pareigūnus turim trugdyti, nes siuo atveju panelės išsijungė telefonus iš anksto buvo jų suplanuota.Tėvų nepriežiūra,tai susimokėkit už skraidymusir visas paieškas.Turėtų taip būti ,svaigalai rūkalai ir taip toliau ir dar neaisku su kuo jos buvo visą naktį ,kažkaip nesuprantamai tylima ,Susimokėtų tėveliai daugiau nereikėtų kelių kilometrų palydėjimų ir iš namų išėjimo,ir telefonų išjungimo.

GERA IR TEISINGA PABAIGA

Ko gero, teks grįžti prie savo apleistų vaikų auklėjimo; jei ne vėlu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS