Paauglės įjunko vagiliauti prekybos centruose | kl.lt

PAAUGLĖS ĮJUNKO VAGILIAUTI PREKYBOS CENTRUOSE

Ir pasiturinčių tėvų dukros vagiliauja iš parduotuvių. Tuo trečiadienį įsitikino "Akropolio" "Maximos" parduotuvės apsaugininkai.

Ir pasiturinčių tėvų dukros vagiliauja iš parduotuvių. Tuo trečiadienį įsitikino "Akropolio" "Maximos" parduotuvės apsaugininkai.

Pagavo dvi mergaites

Tądien dirbę apsaugininkai akylai žvalgėsi ir ypač kreipė dėmesį į kosmetikos bei parfumerijos skyrių. Jie neapsiriko – po pietų čia pasirodė dvi paauglės. Jos įniko žiūrinėti kvepalus bei brangią parfumeriją.

Apsauginiai stebėjo mergaites pro vaizdo kameras ir netrukus laukė jų prie kasų.

12 ir 14 metų paauglės rankinėse nešėsi prekių, įvertintų 346 eurais.

Vagystės faktą fiksavo ir policininkai, mergaitės buvo nuvežtos į komisariatą, ten atvyko ir jų tėvai.

Įtarimų, kad vagiliauja šios paauglės, kilo išvakarėse. Kaip įprasta, darbo dienos pabaigoje darbuotojai apžiūrėjo prekes ir rado kelias pakuotes tuščias.

Laukė sugrįžtančių

Peržiūrėjus vaizdo kamerų įrašus apsaugininkų dėmesys nukrypo į dvi paaugles.

Ilgametė apsaugos darbuotojų patirtis byloja, kad kartą už rankos nenutverti vagiliaujantys nepilnamečiai į tą pačią parduotuvę grįžta jau kitą dieną. Taip atsitiko ir šį kartą.

Panašu, kad mergaitės nėra iš vargingai gyvenančių šeimų.

Prekybos tinklų "Maxima" atstovė spaudai Renata Saulytė patikino, kad mergaitės į savo rankines buvo susidėjusios iš pakuočių išimtas prekes.

"Vienas dažniausių tokių asmenų pasiteisinimų esą neturėjo kur susidėti prekių, todėl įsidėjo į savo rankinę ir pamiršo sumokėti. Tai yra klasikinis vagišių pasiaiškinimas. Mums sunku įvardyti šių mergaičių poelgio motyvus, tačiau mūsų šis atvejis nenustebino. Kad vogti iš parduotuvių ryžtasi tik asocialūs asmenys, yra stereotipas. Vagia ir solidžiai atrodantys žmonės, ir studentai, ir užsieniečiai. Žodžiu, gana dažnai įkliūva tokie asmenys, kurių iš pirmo žvilgsnio neįtartum. Skurdžių, kurie nevogę neišgyventų, yra mažuma", – teigė R.Saulytė.

Gvelbia ir degtukus

Pastebėta, kad prieš didžiąsias metų šventes ir vagišiai dažniau užsuka į parduotuves.

Tai lemia dvi priežastys. Šiuo laiku prekybos centruose lankosi daugiau žmonių, tad čia grobio ieško ir kišenvagiai. Todėl per garsiakalbius pirkėjai dažnai įspėjami saugoti savo daiktus ir nepalikti jų be priežiūros.

Kita vertus, vagys už dovanas savo artimiesiems nelinkę mokėti pinigų, tad stengiasi nusižiūrėtus daiktus pavogti.

R.Saulytė pasakojo, jog kasmet tinklo parduotuvės tobulina apsaugos sistemas, todėl vagysčių mažėja.

Prekybos centruose apsilankantys vagys bando laimę gvelbdami pačius įvairiausius daiktus. Dažniausiai nesumokama už alkoholinius gėrimus, maisto produktus bei būtiniausias buities prekes.

Kartais apsaugininkai nustemba nutvėrę degtukų dėžutę, saulėgrąžų pakelį ar raktų pakabutį pavogusius žmones.

Būta atvejo, kai žmogus rizikavo bandydamas išnešti televizorių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jfjfk

Prekybos centrai žmones irgi apvoginėja. , kai išmuša sveriamą prekę ne ta kaina - aišku didesne

SUSIJUSIOS NAUJIENOS