Paauglį teisia už itin žiaurų nusikaltimą | kl.lt

PAAUGLĮ TEISIA UŽ ITIN ŽIAURŲ NUSIKALTIMĄ

Klaipėdos apygardos teismo darbuotojai, dalyvaujantys nagrinėjant žmogžudystės bylą, kraupo nuo nepilnamečio kaltinamojo žiaurumo. Ko nors panašaus galima būtų tikėtis tik iš siaubo filmo siužeto.

Susitiko gilią naktį

Teisme vyksta pilnametystės dar nesulaukusio tauragiškio baudžiamasis procesas. Vaikinas kaltinamas atėmęs aukai laisvę ir žiauriai ją nužudęs kankindamas.

Teismo posėdžiai vyksta už uždarų durų. Taip saugomos nepilnamečio asmens teisės, įstatymas draudžia skelbti jo pavardę ir kitus duomenis, kurie galėtų padėti jį identifikuoti.

Žmogžudystė nebuvo atsitiktinis šio vaikino nusikaltimas – jis jau buvo keturis kartus teistas už vagystes ir apiplėšimus.

Paauglys ir jo auka – 49 metų vyras – susitiko atsitiktinai, anksčiau jie nė nenutuokė apie vienas kito egzistavimą.

Buvo šių metų vasaros pradžios naktis. Paauglys gatvėje kalbėjosi su dviem savo draugais.

Tuo metu gatvėje pasirodė kažkoks vyras, jo eisena buvo netvirta, žmogus kalbėjo pats su savimi. Buvo aišku, kad jis girtas.

Kaip dažnai būna, neblaivus pusamžis vyras sustojo prie nepažįstamų vaikinų ir ėmė kažkodėl atsiprašinėti.

Tai buvo pirmieji aukos žodžiai. Toliau sekė taip pat tradicinis pokalbis, suaugęs vyras nepilnamečiui pasiūlė išgerti.

Nors vaikinas jau pusmetį neragavo alkoholio, tuokart kažkodėl sutiko.

Girtavo iki ryto

Vyras nubėgo svaigalų. Netrukus grįžo su maišeliu, kuriame buvo keli plastikiniai buteliai stipraus alaus.

Staiga paauglys pareiškė, kad su nepažįstamu vyru negirtaus. Čia galėjo visa istorija ir baigtis, nebūtų buvę laidotuvių ir teismo.

Įvykiai pasisuko kitaip – vyras lyg ir nusiminė, kad jam vienam teks išgerti tiek daug alaus. Tada paauglys sutiko parsivesti nepažįstamąjį į savo namus ir drauge gerti.

Du nepažįstami žmonės gėrė alų ir kalbėjosi, vyresnysis pasisakė vardą ir pavardę, kalbėjo apie savo vaikus. Taip atėjo rytas ir palaužtas miego nepilnametis su visais rūbais griuvo į lovą.

Sugėrovo būta stipresnio, jis budino vaikiną, vadino jį vyrus įžeidžiančiais žodžiais.

Paauglys atsisėdo, vyras pasiūlė tęsti išgertuves. Nepilnametis nebenorėjo alaus, jam jau buvo gana ir jis tiesiai šviesiai apie tai pasakė.

Vyras smogė jaunajam sugėrovui kumščiu į krūtinę. Matyt, smūgio nebūta stipraus, nes jaunuolis liko sėdėti.

Bet būtent šis smūgis užkaitino jaunajam nusikaltėliui kraują, jis pradėjo apie pusantros valandos trukusią egzekuciją.

Filmavo egzekuciją

Pirmaisiais smūgiais į galvą dar labiau apsvaiginęs auką nepilnametis surišo smarkiai apgirtusio vyro rankas ir kojas. Tada jau smūgių paauglys nebeskaičiavo.

Mušė vyrą kumščiais, spardė parverstą ant grindų, daužė keptuve, lango rankena, špagato ritiniu. Visa tai darė metodiškai, stengdamasis kaip įmanoma labiau kankinti žmogų.

Vėliau pareigūnai suskaičiavo, kad nukentėjusysis patyrė ne mažiau 98 smūgių, labiau taikyta į viršutinę kūno dalį.

Nukentėjusysis mirė ten pat, jis užspringo savo paties krauju, kai lūžus nosies kaului ir kremzlei kraujas plūstelėjo į kvėpavimo takus.

Nusikaltimo detalės tapo žinomos, kai pareigūnai peržiūrėjo įtariamo nepilnamečio mobiliojo telefono vaizdo įrašus.

Pasirodo, paauglys filmavo egzekuciją, po smūgių serijos jis sustodavo, liepdavo aukai klauptis, atsiprašinėti, grasino sugirdyti šveitimo miltelius, išstumti pro langą, gąsdino nupjausiąs pirštus ir liežuvį.

Vaikiną buvo apėmęs kažkoks gyvuliškas įtūžis. Jis vis matuodavo vyro pulsą ir įtūždavo supratęs, kad šis dar gyvas.

Vaizdo įraše girdimi siaubingi egzekuciją vykdžiusio nepilnamečio riksmai. Paauglys rėkė, jog nužudys šį žmogų, stebėjosi, kodėl jis vis dar gyvas ir tvirtino, kad jam patinka tokius spardyti.

Įstatymas nepilnamečiams – gailestingas. Kad ir kiek jie būtų nusikaltę, jiems skiriama tik pusė įstatymo numatytos bausmės ir ne daugiau kaip 10 metų laisvės atėmimo.

Tuo pat metu kaltininkas atliktų ir iki šiol atidėliotas bausmes už ankstesnius nusikaltimus ir grįžtų į laisvę dar būdamas jaunas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Aukletoja

GĖDA gimdytojams....Kas ir neša auklėjimo atsakomybę už nepilnametį. Kodėk nerašoma kokioj augo śeimoj..ar tėvai dalyvavo posėdyje. Kas tokį baisuoklį IŠAUKLĖJO ; AR GATVES BANDITAI? AR PATIRTAS smurtas ? Kur to pykčio ir niekšybes prieastis...Juk šis jaunuolis dar turejo ir mokykloj mokytis, AR IR TEN PRO PIRŠTUS žiurejo..leido rodyt agresiją pries grupiokus, mokytojus! NETOLERUOKIM bet kokį smurtą, juk NEBAUDŽIAMAS dar auga...

Tpfu

Užmigdyt kaip pasiutusį šunį ir baigtas kriukis. Genofondo tupikas.

Nesvarbu

Pakarti miesto aikstei kad tokie isigimeliai bijotu pries ka nors bepakelti rankas ar kojas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS