Pajūrio kavinėse ir restoranuose – atlyginimai vokeliuose ir slepiamos pajamos | kl.lt

PAJŪRIO KAVINĖSE IR RESTORANUOSE – ATLYGINIMAI VOKELIUOSE IR SLEPIAMOS PAJAMOS

  • 5

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atlieka keturis ikiteisminius tyrimus dėl neapskaitytų lėšų ir neoficialiai mokamų atlyginimų pajūrio baruose ir klubuose.

Kaip trečiadienį pranešė FNTT, vienas ikiteisminis tyrimas dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo pradėtas Palangos centre veikiančiame viename didžiausių naktinių klubų, kuriame, kaip įtariama, darbuotojams buvo mokamas neoficialus atlyginimas vokeliuose, siekiantis nuo 100 iki 500 eurų.

BNS žiniomis, tai – „Laukinių vakarų salūnas“.

Daugiau kaip pusės šio klubo darbuotojų darbo laiko apskaitos žiniaraščiuose buvo įrašyta, kad jie, administracijai leidus, neatvyko į darbą. Tačiau realiai, pasak FNTT, naktiniame klube jie dirbo ir gaudavo neapskaitytą atlyginimą grynaisiais pinigais.

Pirminiais duomenimis, birželio mėnesį 30 iš 44 baro darbuotojų žiniaraščiuose buvo nurodyta, kad jie visą mėnesį oficialiai su vadovybės leidimu neatvyko į darbą, o liepą realiai dirbo 33 iš 52 asmenų, tačiau darbo žiniaraščiuose buvo įrašoma, kad jie nedirba.

Įtariama, kad darbuotojams buvo mokamas ne tik neoficialus atlyginimas, bet ir vengiama mokėti socialines įmokas už dirbančiuosius.

Šiame naktiniame klube finansinės machinacijos tiriamos ne pirmą kartą. Prieš metus FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrimas atskleidė, kad ankstesni naktinio klubo savininkai darbuotojams atlyginimus mokėjo vokeliuose. Paskaičiuota, kad buvę naktinio klubo savininkai išvengė sumokėti beveik 17 tūkst. eurų mokesčių. Ši suma savanoriškai atlyginta tik ikiteisminio tyrimo metu.

Buhalterinė apskaita apgaulingai galėjo būti tvarkoma ir Klaipėdoje, Danės krantinėje, veikiančiame, BNS žiniomis, „Coco“ bare-restorane.

Pareigūnai pranešė įtariantys, kad per pusantrų veiklos metų savininkai galėjo neapskaityti daugiau nei 100 tūkst. eurų, gautų už svečių maitinimą. Duomenys rodo, kad viešojo maitinimo įstaigoje, naudojantis kompiuterine kasos sistema, buvo pakeičiama informacija apie gaunamas pajamas.

Iš lankytojų gauti grynieji pinigai nebuvo įtraukiami į apskaitą, nes, pasinaudojus kompiuterine sistema, buhalterijoje buvo fiksuojama, kad klientas atsiskaitys banko pavedimu.

Įtariama, kad šiomis neapskaitytomis lėšomis restobaro darbuotojams galėjo būti mokami per mėnesį nuo 100 iki 900 eurų siekiantys atlyginimai vokeliuose.

Trečiasis ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl Mingės kaime veikiančios kaimo turizmo sodybos, BNS žiniomis, „Mingės egzotikos“.

Įtariama, kad apgaulingai tvarkant apskaitą per tris mėnesius galėjo būti nuslėpta iki 30 tūkst. eurų pajamų, o darbuotojams iš šių lėšų mokėtas neoficialus atlyginimas.

Dar vienas ikiteisminis tyrimas yra atliekamas dėl Šventojoje ir Palangoje veikiančios bendrovės, turinčios aštuonias greitojo maisto užkandines ir valgyklą. Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus Valstybinės mokesčių inspekcijos informaciją, kad viešojo maitinimo įstaigose ne visos gautos pajamos būdavo apskaitomos kasos aparatais, klientams neišduodami čekiai.

FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai tęsia atliekamus ikiteisminius tyrimus dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo minėtose viešojo maitinimo įstaigose. Tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Czevistas

Kauno čiulionio muziejuje tiek daug darbuotojų kurie nedirba ,tik atlyginimus gauna.Ateina į sarbą kada nori ,pasirodo ir po pietų baigia dirbti o atlyginimą gauna, kaip už visą etatą.Stengiasi iki pensijos išlsikyti ,kad neliktu be darbo,nors tokio darbuotojo visai nereikia.

Anonimas

FNNT,jus kavine ,,Zvejo sodyba,, patikrinkite vasara,oi ka ten aptiksite.

Ale kodėl

aš nenustebau?..:D))Nu niekas niekad nežinojo kaip dirba samdomi darbuotojai tose susi..pardon, kavinėse?Vasarą reikia padaryti reidus ir dar nuostabesnių dalykų sužinosit. Pvz.kad darbuotojai miega čia pat už baro ant čiužinių ar kad dirba tik už maitinimą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS