Palangos viešbutis „Pajūris“ lieka areštuotas | kl.lt

PALANGOS VIEŠBUTIS "PAJŪRIS" LIEKA AREŠTUOTAS

Teismas neleido panaikinti arešto Palangos centre, J.Basanavičiaus gatvėje stovinčiam dabar neveikiančiam sovietinių laikų viešbučiui-restoranui "Pajūris".

J.Basanavičiaus gatvės 9 numeriu pažymėtame sklype iš viso yra net keletas statinių – buvęs viešbutis-restoranas, garažai, kiti statiniai.

Kaip inžinerinis statinys yra įregistruota kiemo aikštelė, atskiru unikaliu numeriu įvardintas pastatas – kavinė.

Po sovietmečio restorano pastatu suformuotas 31 aro valstybinės žemės sklypas.

Visas šis turtas galėtų būti vertas nemenkos sumos, tačiau pastaruosius keletą metų šie statiniai, paprastai tariant, ėjo iš rankų į rankas.

Nors realiai pastato remontu ar šio nekilnojamojo turto vystymu iš esmės niekas neužsiėmė, šis objektas buvo perleidinėjamas tarp kelių įmonių, esą už tarpusavio skolas.

Pastaruoju metu šis objektas priklausė bankrutuojančiai įmonei "Bofora". Ši įmonė turėjo nuosavybės teises į šį pastatą.

Nekilnojamojo turto objektas pirkimo–pardavimo sutartimi įgytas iš bankrutuojančios įmonės "Optimalus turto valdymas" 2013 metais.

Turtas įkeistas Šiaulių bankui, kuris perėmė skandalingai žlugusio Ūkio banko turtą ir įsipareigojimus.

Šis nekilnojamojo turto objektas areštuotas Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu dėl Generalinės prokuratūros atliekamos ikiteisminio tyrimo bylos, susijusios su Ūkio banko veikla.

Į Kauno apygardos teismą dėl arešto panaikinimo šiems statiniams kreipėsi bankrutuojančios įmonės "Bofora" bankroto procedūrą vykdančios įmonės "Valeksa" direktorius Stasys Poškus.

Jis, lyg tyčia, yra ir bankrutuojančios įmonės "Optimalus turto valdymas" bankroto administratorius.

Pastaroji įmonė buvo įmonės "Bofora" vienas didžiausių kreditorių.

Tačiau teismas konstatavo, kad panaikinti areštą galima visam kitam įmonės "Bofora" turtui, išskyrus statiniui, esančiam Palangoje.

Taigi anksčiau garsėjęs viešbutis "Pajūris" lieka areštuotas.

Kas ir kodėl realiai nori nevaržomai disponuoti itin didelės vertės nekilnojamojo turto objektu verslo požiūriu patraukliausioje Palangos gatvėje, yra atskiro žurnalistinio tyrimo objektas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kas jis toks ?

Į Kauno apygardos teismą dėl arešto panaikinimo šiems statiniams kreipėsi bankrutuojančios įmonės "Bofora" bankroto procedūrą vykdančios įmonės "Valeksa" direktorius Stasys Poškus.

:)

Bankroto administratoriu rojus cia vadinasi

????

Kur prokurorai ziuri, negi leis UB kreditoriu turta nusavinti ir kazkam ale parduoti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS