Pasiplaukiojimas jaunuoliui vos nesibaigė tragedija | kl.lt

PASIPLAUKIOJIMAS JAUNUOLIUI VOS NESIBAIGĖ TRAGEDIJA

Dviejų paauglių ištvermės išbandymas, plaukiant jūroje, vos nesibaigė nelaime. Vienas iš jaunuolių pavargo ir sunkiai begalėjo grįžti į krantą. Jam prireikė ir gelbėtojų pagalbos.

Du šešiolikmečiai Pirmosios Melnragės paplūdimyje laiką leido trečiadienio vakarą. Jaunuoliai nusprendė pasiplaukioti jūroje.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad šešiolikmečiai nuplaukė pakankamai toli nuo kranto.

Gelbėtojai jaunuolius ragino grįžti į krantą, tačiau šie perspėjimų nepaisė.

Pasak A.Siakki, gelbėtojai ėjo arčiau jūros dar kartą paraginti jaunuolius grįžti atgal. Tuo metu pastebėjo, kad vienas iš jaunuolių pateko į bėdą.

„Vaikinas nebeturėjo jėgų grįžti į krantą. Jam padėjo draugas. Vaikinas pradėjo skęsti. Visa laimė, kad vieta nebuvo gili ir jis pasiekė dugną“, – pasakojo pavaduotojas.

Vis tik vaikinas be gelbėtojų pagalbos neapsiėjo. Šie jam padėjo grįžti į krantą.

Grįžus jaunuoliui pasidarė bloga. Jis išvežtas į ligoninę. A.Siakki spėjo, kad šešiolikmetis galėjo gauti kelis gurkšnius vandens. Be to, patyrė stresą, šoką.

„Matyt, kad vienas jaunuolis mokėjo gerai plaukti, kitas – silpniau. Tad nuplaukus toli grįžti į krantą jam buvo sudėtinga. Panašios situacijos nėra retos. Žmonės nuplaukia toli, o grįžti į krantą pritrūksta jėgų. Jei išsilaikai ant vandens, tai nereiškia, kad moki gerai plaukti“, – teigė pavaduotojas.

Trečiadienį jūra buvo rami. Tačiau A.Siakki atkreipė dėmesį, kad pūtė vėjas iš kranto pusės. Tad plaukti į jūrą buvo lengva, o grįžti – sunku.

Vieta, iki kur galima eiti jūroje, yra pažymėta plūdurais. Vasarotojoms rekomenduojama atkreipti dėmesį ir į kitus ženklus. Pažymimos ir duobės, kitos pavojingos vietos maudynėms.

Tačiau paprastai poilsiautojai į tokius ženklus nekreipia dėmesio. Būna, kad maudomasi būtent pažymėtose pavojingose vietose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

neptunai dvesi

neptunai- tikiuosi taco gyvenime uz situos zodzius sugris dvigubai.

Mantas

Bent kazkiek tiesos rasykit, o ne savo kurkit istorijas.

neptūnas

durnių gelbėti nereikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS