Per plauką nuo tragedijos: išgelbėti tvenkinyje skendę žvejai | kl.lt

PER PLAUKĄ NUO TRAGEDIJOS: IŠGELBĖTI TVENKINYJE SKENDĘ ŽVEJAI

Socialiniame tinkle „Facebook“ didelio populiarumo sulaukė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuoti skęstantys žvejai ir juos išgelbėję kolegos.

Sekmadienį savo gyvybėmis rizikavo ir ant plono ledo lipo poledinės žūklės mėgėjai. Ant Agluonėnų tvenkinio ledo žvejoję du vyrai įlūžo. Juos gelbėti puolė kitas žvejys. Netrukus nelaimėlius jau gelbėjo trys vyrai. Vienam jų nepasisekė – lūžus ledui, paniro į kaulus stingdantį vandenį.

Žvejai mėgėjai diskutavo, kad nutikus nelaimei žmonės dažnai pasimeta ir pamiršta saugumo priemones – smaigus. Taip pat neatsargiai elgiasi ir į pagalbą skubantys asmenys, nes nori kuo greičiau išgelbėti skęstančiuosius ir nešliaužia plonu ledu, o bėga ant jo atsistoję.

Šįkart žūklė baigėsi laimingai, vyrai buvo išgelbėti ir ištraukti į krantą.

Mėgėjų žvejybos taisyklės draudžia būti ant ledo neturint priemonių, kuriomis pasinaudojus būtų galima įlūžus išlipti ant ledo, – dviejų lanksčia jungtimi sujungtų smaigų.

Taip pat draudžiama būti vandens telkiniuose ant ledo, kai dėl ledo būklės kyla pavojus žmonių gyvybei ar sveikatai, susidarius plonai ledo dangai ar Lietuvos hidrometeorologijos tarnybai prie Aplinkos ministerijos paskelbus apie ledo būklę, kuri gali kelti pavojų žmonių gyvybei ar sveikatai. Už tokius pažeidimus gresia įspėjimas arba bauda nuo 10 iki 60 eurų.

Sekmadienio nelaimė Agluonėnuose, pasak seniūnės Laimos Tučienės, galėjo baigtis kur kas blogiau.

„Jei tai būtų buvusi kita diena, kažin ar aplink būtų buvę tiek daug žmonių. Kadangi tai įvyko sekmadienį, ant kalno, kuris yra šalia Agluonos patvankos, buvo daug žmonių su mažais vaikais. Todėl vyrai ir suskubo padėti nelaimėliams. Tačiau keista, kaip pusamžiai vyrai, gyvenantys ir pažįstantys Agluonėnus, štai taip pasielgė. Juk šiomis dienomis oro temperatūros šokinėjo, galima buvo nuspėti, jog ledas nebus saugus“, – pastebėjo Agluonėnų seniūnė Laima Tučienė.

Patyrę žvejai žino, jog vadinamasis Agluonėnų tvenkinys susidarė užtvenkus Agluonos upę. Čia yra įrengtas žuvitakis, tai reiškia, kad vanduo yra pratekantis.

Sekmadienį ant ledo lipo du vietiniai žvejai – vienam 55-eri, o kitas apie 40 metų amžiaus.

„Į pagalbą pirmasis žvejams nuskubėjo Aleksandras Kirilovas. Jis, gulėdamas ant pilvo, šliaužte pasiekė vyrus. Žmogus trumpam buvo grįžęs iš Norvegijos. Atliko gerą darbą ir vėl išvyko. Antrasis, kuris padėjo išsiropšti žvejams ant ledo yra Artūras Gedvilas“, – pasakojo seniūnė.

Į pagalbą skubėjo ir trečiasis agluoniškis – nors jis ir skubėjo padėti žvejams, tačiau netrukus pats įlūžo.

„Žmonos tokius žvejus namuose turėtų gerai paauklėti ir net kailį iškaršti. Juk tai pavojus ne tik sau, bet ir kitiems. Pamoka ir stresas ne tik patiems žvejams, bet ir vaikams, kurie visa tai matė“, – stebėjosi seniūnė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

neskleisk nesamonių

Joks čia ne privatus ( V.Čepo brolio) tvenkinys ir jis visai ne tvenkinys.

Hm

Geras patarimas,iškaršti kailį. Tai įvardijama kaip smurtas artimoja aplinkoje ir yra tam tikras straipsnis.

KLB

Gal ir gerai,kad visa tai mate vaikai,jiems bus gera pamoka,ko nereikia daryti.Gal nors tie,kurie mate nebelips ant ledo ir maziau bus nelaimiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS