Plinta nauja sukčiavimo „mada“ – apgavikai prisistato gydytojais | kl.lt

PLINTA NAUJA SUKČIAVIMO „MADA“ – APGAVIKAI PRISISTATO GYDYTOJAIS

Patiklūs gyventojai vis dar nesunkiai papuola į sukčių pinkles. Pastebima, kad dabar apgavikai prisistato nebe pareigūnais, o gydytojais. Policijos atstovų teigimu, tokioms manipuliacijoms senjorai pasiduoda itin lengvai.

Penktadienį Klaipėdos policijos pareigūnai fiksavo du panašius sukčiavimo atvejus. 1939 m. gimusi moteris pasakojo, kad kovo 27 d. į jos butą Laukininkų gatvėje užėjo apie 45–50 m. juodaplaukė, masažiste apsimetusi moteris. Pastaroji esą apgaulės būdu išviliojo iš pareiškėjos 10 eurų ir masažuodama senjorę nepastebimai nusegė nuo kaklo aukso grandinėlę, vertą 350 eurų.

Klaipėdos policijos budinčio pareigūno teigimu, veikiausiai tai – čigonų darbeliai.

„Nuolat aiškiname gyventojams, kad neįsileistų nepažįstamų asmenų į namus, bet situacija nelabai keičiasi. Padarė masažą ir išėjo su grandinėle. Panašu į čigonų stilių“, – svarstė policijos atstovas.

Tą pačią dieną į policiją kreipėsi 1938 m. gimusi moteris, kad penktadienį apie 16 val. į namų laidinį telefoną jai paskambino gydytoju prisistatęs vyras ir pareikalavo 3 tūkst. eurų už operaciją.

Sukčius melavo, esą senjorės dukra sužalojo kitą asmenį. Netrukus į moteriškės namų duris Lūžų gatvėje pasibeldė nepažįstamasis – apie 1,75 cm. ūgio, smulkaus sudėjimo vyras. Klaipėdietė atidavė jam turėtas santaupas – 1 550 eurų.

„Plinta nauja sukčiavimo „mada“ – apsimeta nebe policininkais, o gydytojais. Kai žmonėms iš tikrųjų skambina pareigūnai, jie nebetiki. Gauname daugybę pranešimų dėl melagingų skambučių iš policijos, nors jie yra tikri. Bet vos tik prisistato sukčius – ima ir atiduoda pinigus lengva ranka“, – stebėjosi budintis pareigūnas.

Abiem atvejais pradėti tyrimai dėl sukčiavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

sveikas protas

tureti laidini namuose telefona šiais laikais yra rizika. Kiek girdėjau, kad tokiu būdu apiplėšė - visiems skambino į laidinius. Atsijunkite, kol nevėlu

as

Patikes patikes ,nes seimo nariai geriau uz visus zulikus meluoja

klausimas

sekantis zingsnis prisistatys seimo nariais bet klausimas ar jais patikes

SUSIJUSIOS NAUJIENOS