Po linksmybių namuose – šūvis | kl.lt

PO LINKSMYBIŲ NAMUOSE – ŠŪVIS

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama neįprasta byla – du vyrai vienu metu yra ir nukentėjusieji, ir kaltinamieji. Tik vienas jų kaltinamas pasikėsinimu nužudyti, o antrasis – skausmo sukėlimu ir nežymiu sveikatos sutrikdymu. Taip baigėsi išgertuvės vieno jų namuose.

Į teismo posėdžius Klaipėdoje ne pirmą kartą pirmadienį atvažiavo Pagėgiuose gyvenantys 42 metų Airidas Bladaitis ir 58-erių buvęs pasienio policininkas Sigitas Meilutis.

Panašu, kad kruvinas konfliktas tarp jų kilo ginčijantis dėl religijos.

2017 m. gegužės 27-osios vakare S.Meilutis, grįžęs iš Vokietijos, kur uždarbiavo, pasikvietė į svečius kelis savo draugus, tarp kurių buvo ir A.Bladaitis.

Vyrai girtavo. Vakare, kai kiti svečiai išsivaikščiojo, S.Meilučio namuose nuaidėjo šūvis. Netrukus šeimininkas nuskubėjo pas kaimynę ir paprašė pagalbos iškviečiant greitąją medicinos pagalbą.

Vyro namai buvo nusiaubti: daugybė daiktų išmėtyta, sulaužyta, nuo sienos nuplėštas radiatorius. Buvo aišku, kad čia įvyko muštynės.

Ant grindų kraujo klane gulėjo A.Bladaitis. Vyras buvo pašautas.

Medikai ilgokai kovojo dėl jo gyvybės. Vyras ilgai buvo komos būsenos, bet galiausiai išgyveno, nors kulka sužalojo jam vidaus organus, kelis gyvybiškai svarbius teko amputuoti.

Šiuos įvykius tyrę pareigūnai S.Meilutį kaltino sunkiu draugo sužalojimu, o A.Bladaitį – nežymiai sutrikdžius S.Meilučio sveikatą.

Byla pernai rudenį pradėta nagrinėti Tauragės rajono apylinkės teisme.

Tačiau vieno posėdžio metu A.Bladaitis pareiškė, kad šūvis į jį buvo neatsitiktinis, tai buvęs pasikėsinimas nužudyti. Vyras paprašė perkvalifikuoti kaltinimus buvusiam bičiuliui.

Patenkinus tokį prašymą, byla nukeliavo į Klaipėdos apygardos teismą.

Taip buvę draugai, kartu anuomet linksminęsi, atsidūrė skirtingose barikadų pusėse. Panašu, kad prieš lemtingus įvykius vyrai ginčijosi kalbėdami apie pagonybę.

Teisėtai turėto ginklo griebęsis S.Meilutis laikosi pozicijos, kad šūviu norėjo tik nuraminti draugą ir šaudęs ne į žmogų, o į viršų.

Beje, ant jo kūno ekspertai aptiko mušimo žymių.

S.Meilučiui gresia ilgi metai nelaisvės, A.Bladaitis gali būti nubaustas kur kas švelniau – iki vienerių metų laisvės atėmimo bausme.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS