Po šūvio slėpėsi krūmuose | kl.lt

PO ŠŪVIO SLĖPĖSI KRŪMUOSE

Klaipėdos apygardos teismas vakar paskelbė nuosprendį penkiems jauniems rūkalų kontrabandininkų talkininkams ir įpareigojo juos dirbti bei nenusižengti įstatymui.

Byloje minimi 2016 m. spalio 4 d. įvykiai, kai pareigūnai sužinojo apie per Nemuną atplukdytą cigarečių kontrabandą ir susiruošė sulaikyti juos gabensiančius asmenis.

Nežinia, tyčia ar ne pareigūnai patys išbaidė nusikaltėlius ir sučiupo jų talkininkus tada, kai jie dar nebuvo pradėję darbo, kurį atlikti buvo pakviesti.

Pareigūnams pavyko sulaikyti penkis cigaretes ketinusius į nurodytą vietą nugabenti vaikinus, dar du pasislėpė, draugai jų vardų neišdavė, tad jiems teismo pavyko išvengti.

26 metų Virginijus Tunkulas 2016 m. spalio 4-osios pavakare pasikvietė drauge važiuoti į Bitėnų kaimą 26 metų Aurimą Čiuprinską, 24-erių Albiną Stepanauską, 30-metį Karolį Mesecką, 23-ejų Robertą Glinską ir dar du jaunus vyrus.

Vyrai pasiskirstė darbais, aptarė veiksmų planą.

Kiek pinigų jiems už darbą buvo pažadėta, nežinia, bet faktas, kad vyrai į sutartą vietą keliais automobiliais atvyko ne šiaip sau.

Į Bitėnus jie atvyko spalio 5-osios naktį, apie 1 val. V.Tunkulas liko laukti prie mašinų, o kiti ėjo pasiimti Nemunu iš kito kranto atplukdyto krovinio, kai pamatė iššautą signalinę raketą ir pasislėpė krūmuose.

Ten jie tupėjo kelias valandas, kol pasieniečiai juos sulaikė.

Išsigandęs V.Tunkulas ir nenustatytas jo bendrininkas išvažiavo iš šios vietos automobiliais, kuriais buvo atvykę.

Netoliese buvo rasta 19 dėžių su cigaretėmis, kurių bendra muitinė vertė, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius, yra 24 016 eurų.

Septynios jų buvo pilnos baltarusiškų cigarečių "Fest", 12-oje dėžių pareigūnai rado rusiškas cigaretes "Winston Blue".

Demaskuoti vyrai pasinaudojo proga palengvinti savo dalią ir prisipažino, ką padarę, bei teigė nuoširdžiai besigailintys. Todėl paskirta laisvės atėmimo bausmė jiems sumažinta trečdaliu, bet ir likusios bausmės jiems atlikti nereikės, jos vykdymas atidėtas.

Per bausmės atidėjimo laiką jie visi negali nusižengti jokioms teisės normoms, priešingu atveju bus išgabenti atlikti paskirtosios laisvės atėmimo bausmės.

V.Tunkulas nubaustas griežčiausiai – trejų metų nelaisvės jis išvengė, bet dvejus metus bus griežtai stebimas pareigūnų.

Kitiems nuteistiesiems skirta nuo vienerių iki pusantrų metų kalėti, bet šios bausmės sumažintos trečdaliu, o jų vykdymas atidėtas.

Nuosprendį paskelbęs teisėjas pažymėjo, kad visi nuteistieji yra linkę nusikalsti, o kai kurie jų net vadinami recidyvistais.

Baudų jiems neskirta atsižvelgiant į turtinę padėtį, jauni vyrai neturi galimybių jas mokėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

to Petras

Kas jums neaiskiu?..Baudų jiems neskirta atsižvelgiant į turtinę padėtį, jauni vyrai neturi galimybių jas mokėti...!!!:))))

...

CHA: "Nuosprendį paskelbęs teisėjas pažymėjo, kad visi nuteistieji yra linkę nusikalsti, o kai kurie jų net vadinami recidyvistais"- bet: jie buvo paleisti, tik - jiems buvo patarta (ir toliau) dirbt. Tai - AR galima paneigt kad teisėjas yra kontrabandininkų 'stogas'.

Petras

Tai kažkaip nesupratau,-teoriškai teismas juos,padariusius nusikaltimą,nubaudė,bet praktiškai jie liko nenubausti..wtf????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS