Skaudi dramos atomazga: ilgai ieškotas nepilnametis rastas upėje | kl.lt

SKAUDI DRAMOS ATOMAZGA: ILGAI IEŠKOTAS NEPILNAMETIS RASTAS UPĖJE

Dangė atidavė sausio pradžioje iš namų išėjusio ir negrįžusio jauno klaipėdiečio kūną. Mokyklinio amžiaus vaikinas mįslingai dingo paryčiui iš tėvų namų. Artimieji ilgą laiką atkakliai jo ieškojo ir turėjo vilties, kad jaunuolis gyvas, tačiau vakar jų viltys sudužo.

Žvejas suskubo į bažnyčią

Antradienį apie pusę dvyliktos kraupų radinį, plūduriuojantį kelis metrus nuo kranto, pastebėjo praeivė.

Klaipėdietė netoliese žvejojusių vyrų paprašė iškviesti policijos ekipažą mobiliuoju telefonu.

Į įvykio vietą netrukus atvyko Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narų komandos ekipažas ir policijos patruliai.

Paaiškėjus, jog vandenyje iš tiesų yra kūnas, policija iškvietė ir teismo medicinos ekspertus.

"Visą pusdienį žvejojau, nė vienos žuvies nepagavau. O čia dar tas incidentas. Labai baisu. Lekiu namo, persirengsiu ir gal pirmąkart gyvenime nueisiu į bažnyčią", – sunkiai emocijas tramdė šio kraupaus įvykio liudininkas.

Lekiu namo, persirengsiu ir gal pirmąkart gyvenime nueisiu į bažnyčią.

Pirminiais duomenimis, skenduolis galėjo būti miręs senokai, jo kūnas ilgai išbuvo vandenyje.

Po pirminės apžiūros ekspertai negalėjo pasakyti, ar žmogus patyrė kokią nors smurtinę traumą.

Rado mokinio pažymėjimą

Iš upės ištrauktas vyras mūvėjo rudas kelnes, avėjo tamsius batus ir dėvėjo tamsiai mėlyną striukę su gobtuvu. Jam ant nugaros tebebuvo juoda "Nike" firmos kuprinė.

Lygiai taip buvo apsirengęs jaunas klaipėdietis D., kuris šių metų sausio 10-osios naktį išėjo iš savo tėvų namų Klaipėdoje ir buvo paskelbta oficiali jo paieška.

"Klaipėdos miesto policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl to, kad išėjo nepilnametis D., gimęs 2000 m. Jis yra apie 176 cm ūgio, smulkaus kūno sudėjimo, juodų plaukų. Vaikinas vilkėjo tamsiai mėlynos spalvos striukę iki kelių su gobtuvu (gobtuvo kraštai padengti kailiu), žalsvos spalvos laisvalaikio kelnes, tamsiai mėlynos spalvos sportinį megztinį su gobtuvu (megztinio viduryje yra pavaizduota Norvegijos vėliava). Avėjo rudus aulinukus. Galbūt su savimi turi juodą "Nike" firmos kuprinę", – buvo rašoma oficialiame kreipimesi į visuomenę.

Vaikino mama tada teigė, jog jis iš namų išėjo pasiėmęs tik moksleivio pažymėjimą.

Abejonių, kad upėje rastas kūnas yra D., neliko, kai iš velionio drabužių pareigūnai išėmė būtent šį dokumentą.

Šeimą slegia sielvartas

Dingusio jaunuolio D. paieškas sekė daugybė žmonių Klaipėdoje.

Praėjus dviem savaitėms po jo dingimo, pusšimtis policininkų ir savanorių, taip pat kinologai su tarnybiniais šunimis vaikino ieškojo laukuose Klaipėdos pietiniame pakraštyje.

Pirmasis apžiūrėtas plotas naujienų neatnešė. Radę kuprinę, policininkai įsitikino, kad ji – ne dingusiojo.

Toliau paieškos buvo tęsiamos nuo Jūrininkų prospekto Žardininkų gatvės link.

Pareigūnai apžiūrėjo artimiausias vaikino gyvenamai vietai miesto prieigas. Buvo išnaršyti daugiabučių namų rūsiai, palėpės, stogai ir apleisti statiniai.

Netrukus paauglio paieška pavesta Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 1-ojo skyriaus pareigūnams.

Šio skyriaus darbuotojai turi milžinišką patirtį ieškant dingusių ar pasislėpusių asmenų.

Peržiūrėti ir pietinėje miesto dalyje įrengtų vaizdo kamerų įrašai, tačiau ir tai rezultato nedavė.

Paauglio šeima kreipėsi ir į privatų detektyvą. Šis paaiškino, kokių veiksmų ketina imtis, bet nesuteikė didelių vilčių, kad tikrai ras vaikiną.

Tikėjo, kad sugrįš

Be viso to, buvo įkurta socialinių tinklų grupė, vienijanti D. ieškančius žmones, kurie aktyviai bendravo tarpusavyje ir visokiais būdais ieškojo dingusio klaipėdiečio.

Praėjus dviem mėnesiams po dingimo, prieš kelias dienas, kovo 16 dieną, feisbuke jo mama vis dar neprarasdama vilties parašė: "Gerbiami grupės dalyviai, D. paieška nėra sustabdyta. Visi signalai, ateinantys iš dėmesingų, neabejingų žmonių, yra tikrinami. Policija dirba. Tikrina versijas. Noriu dar kartą išreikšti gilią padėką visiems ir kiekvienam, kas pergyvena ir užjaučia mus, ir už visą pagalbą ir paramą mūsų šeimai. Mes galvojame, kad D. nusprendė pabandyti savarankiškai gyventi ir realizuoti savo stipriąsias savybes. Mes neprarandame vilties ir tikime, kad viskas baigsis gerai!"

Tačiau vakar po pietų mamos socialinio tinklo paskyroje pasirodė įrašas su sunkiausiais įmanomais žodžiais bet kuriai mamai ar tėvui: "D. nebėra."

Oficialiai, kad upėje rastas skenduolis yra D., patvirtino ir policija.

Pyktis baigėsi tragedija

Tragedija pasibaigė į kompiuterinius žaidimus įnikusio paauglio gyvenimas. Vaikinas prapuolė vieną sausio naktį.

Nuo pat tos akimirkos, kai mama pasigedo sūnaus, šeima pradėjo jo paiešką.

Vos pamačiusi tuščią sūnaus kambarį, moteris labai išsigando. Policijai apie tai pranešta tą pačią dieną.

Tada mama tikino, jog jos sūnaus būdas – keistas, ir prasitarė, kad jam svarbiausia yra jo žaidimai, jo sofa ir maistas, visa kita nelabai domina.

Būtent todėl ji manė, kad, priešingai nei logiška būtų tikėtis, D. galėjo nesugraudinti mamos bei močiutės maldavimas atsiliepti.

Mamos tvirtinimu, nuo dingimo dienos jis nebuvo prisijungęs prie socialinių tinklų, nematė virtualiai ir per spaudą ar televiziją bei radiją skelbiamos jo paieškos, nebuvo prisijungęs prie anksčiau žaistų žaidimų.

Išeidamas iš namų jis ištrynė savo prisijungimo autorizaciją ir daugiau žaidimuose nedalyvavo.

Aš tikiu, kad vieną naktį jis grįš taip pat tyliai, kaip ir išėjo.

"Aš tikiu, kad vieną naktį jis grįš taip pat tyliai, kaip ir išėjo. Sūneli, paprasčiausiai išgirsk mane! Jeigu tu dabar nesi pasirengęs grįžti namo, tiesiog paskambink ir pasakyk, kad tau viskas gerai! Kad tu gyvas! Aš padarysiu viską, kad tu jaustumeisi patogiai! Prašau, duok žinią apie save! Jei mus girdi, atsiliepk!" – tuomet socialiniuose tinkluose kreipėsi į sūnų mama.

Vakar Dangė grąžino artimiesiems D. kūną. Kol kas pareigūnai ir ekspertai ieškos atsakymo, kas nutiko ir kaip žuvo šis jaunas vaikinas, kurio dingimas sukrėtė visą Klaipėdą.

GALERIJA

  • Surado: antradienį prieš vidurdienį į Šiaurinį ragą iškviestos specialiosios tarnybos iš vandens ištraukė kūną.
  • Asociatyvi nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Kir

Nu vo ir niekas ne atsakys uz jo mirti,nors visi supranta kas kaltas

as irgi esu!!!

Labai labia gaila berniuko. Jis dar toks jaunas... Bet kiek skaitau komentus, tai geriau sidetu jis namie prie to kompjuterio ir zaistu... jeigu tevams nerupejo jis... tai geriau isvis nebartis del to.o dabar jau ka sakyti. pamoka visiems. Ilsiekis ramybeje, mazylis!!!

Zmogus

Vadovaujantis tokia logika, galima pasiūlyti tėvams kreiptis pas burtininka, kad prikeltu berniuka, nesvarbu tiki jie to ar ne tiki. Ir kam reikėjo prasyti ekstarsenses pagalbos, jeigu ji zinojo kur vaikas, imtu ir nueitu i ta vieta kur jis buvo ir atrastu. Ir paskui sakytu, va as ji radau, o jus netikėjote.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS