Iš pensininkės pinigus išviliojo apsimetęs policininku | kl.lt

IŠ PENSININKĖS PINIGUS IŠVILIOJO APSIMETĘS POLICININKU

Nors informacijos apie telefoninių sukčių keliamą pavojų ir jų gudrybes netrūksta, šiems pavyksta rasti aukų. Penktadienio pavakarę nuo jų nukentėjo garbaus amžiaus klaipėdietė.

81-erių metu moteriai, gyvenančiai Kalnupės gatvėje, nepažįstamas vyras paskambino penktadienį apie 16 val. Jis pristatė policijos pareigūnu.

Vyras pensininkei aiškino, kad policijos ekipažas atvyks patikrinti namuose laikomų pinigų. Garbaus amžiaus moteris sutiko juos priimti.

Į klaipėdietės namus atvyko nepažįstamas vyras. Moteris jau buvo paruošusi savo santaupas „patikrinimui“. Nepažįstamasis klaipėdietės paprašė rašiklio.

Kol pensininkė ieškojo pastarojo, vyras iš voko paėmė 800 eurų ir pabėgo.

Garbaus amžiaus klaipėdietė suprato, kad buvo apgauta ir kreipėsi į policiją. Pareigūnai dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Prevencijos priemonės, kad žmonės neužkibtų ant telefoninių sukčių kabliuko, vykdomos nuolat. Aiškinama, kad pareigūnai niekada neatvažiuoja tikrinti pinigų į namus, neprašo elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų.

Pastarųjų pateikti neprašo ir banko darbuotojai. Pabrėžiama, kad elektroninės bankininkystės duomenys skiriami tik asmeniniam naudojimui ir jų niekam nereikia atskleisti.

Tačiau telefoniniai sukčiai vis dar sugeba atrasti aukas ir jas „užburti“. Dažniausiai ant apgavikų kabliuko užkimba vyresnio amžiaus žmonės, kurie laiko savo santaupas namie.

Pabrėžiama, kad, sulaukus įtartino telefoninio skambučio, niekada nereikia pradėti vykdyti nieko, kas yra sakoma, nepatikrinus, ar ta informacija yra teisinga.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS