Teismui perduota korupcija kaltinamo buvusio jūrų uosto direkcijos darbuotojo byla | kl.lt

TEISMUI PERDUOTA KORUPCIJA KALTINAMO BUVUSIO JŪRŲ UOSTO DIREKCIJOS DARBUOTOJO BYLA

  • 9

Klaipėdos apygardos teismui perduota buvusio Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos inžinieriaus byla, jis kaltinamas kyšininkavimu, dokumentų klastojimu ir suklastotų dokumentų panaudojimu.

Kartu su juo bus teisiamas vienos bendrovės direktorius T. D. Jis kaltinamas papirkimu bei dokumentų klastojimu ir suklastotų dokumentų panaudojimu, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

STT teigia, kad Klaipėdos valdybos pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad valstybės tarnautojas A. T. keletą kartų susitarė su bendrovės direktoriumi T. D. savo naudai tiesiogiai priimti iš jo kyšius ir reikalavo kyšio už neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – už tai, kad jis suklastos uosto akvatorijos gylių prie krantinių matavimų duomenis iki projektinių dydžių tam.

Tokiais veiksmais buvo siekiama, kad bendrovė galėtų priduoti krantinių gilinimo rangos darbus, kaip tinkamai atliktus, ir gauti už tai rangos sutartyje numatyto dydžio atlyginimą.

Pasak STT, kaltinamojo A. T. veiksmais buvo tyčia suklaidinti vadovaujantys ir atsakingi jūrų uosto direkcijos asmenys, sukeltos abejonės jų gebėjimais ir pastangomis užtikrinti valstybės kontroliuojamo juridinio asmens veiklos skaidrumą, dėl ko juridiniam asmeniui padaryta didelė neturtinė žala.

STT teigia, kad dėl tikrų dokumentų suklastojimo ir panaudojimo, taip pat dėl projektų bei normatyvinių dokumentų reikalavimams neatitinkančių darbų priėmimo organizavimo jūrų uosto direkcija patyrė didelę turtinę žalą.

Kaltinamieji A. T. ir T. D. su pareikštais įtarimais nesutinka, kaltės nepripažįsta.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Zelemunčikas

Blindai.Laivininkystės sunaikinimo byla prasideda nuo 2-ojo laivo mechaniko Gedgaudo paskyrimo generaliniu Lietuvis laivininkystės direktoriumi,kurio a.a.motinos partiniai keliai kirtosi su Kirkilo partiniais keliais Vilniaus partškoloje.Tai įvyko komunistams persivadinus socialdemokratais.

to Ramiam

Jo, liko . Paukšteliai ir Drungiliukai

Ramus

O iki Vaitkaus dar liko keli zmones????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS