Telefoninis sukčius prisistatė gydytoju | kl.lt

TELEFONINIS SUKČIUS PRISISTATĖ GYDYTOJU

Telefoniniams sukčiams vis dar pavyksta rasti aukų. Savaitgalį nuo jų nukentėjo 74 metų kretingiškė. Garbaus amžiaus moteris gydytoju pristačiusiam sukčiui atidavė solidžią sumą eurų ir dolerių.

Nepažįstamas vyras kretingiškei, gyvenančiai Transporto gatvėje, į laidinį telefoną paskambino šeštadienį apie 13.30 val. Jis pristatė vienos ligoninės gydytoju.

Vyras tvirtino, kad moters dukra neva sužalojo kitą asmenį ir pareikalavo pinigų operacijai.

Garbaus amžiaus moteris patikėjo sukčiaus sukurpta istorija. Kretingiškė pasakė, kad duos pinigų, kad tik padėtų dukrai.

Praėjus kiek laiko nuo skambučio į moters namus atėjo nepažįstamas vaikinas. Kretingiškė jam atidavė 1 tūkst. eurų ir apie 250 JAV dolerių. Tikslios sumos moteris neprisimena.

Vėliau kretingiškė suprato, kad buvo apgauta ir kreipėsi į policiją. Dėl įvykio pareigūnai pradėjo tyrimą.

Pareigūnai, įvairūs specialistai ne kartą yra skelbę, kaip nepakliūti į telefoninių sukčių pinkles.

Pabrėžiama, kad niekada nereikia pulti vykdyti įtartinų skambintojų prašymų, nurodymų, reikalavimų.

Jokiu būdu nepateikti elektroninės bankininkystės duomenų, duoti pinigus nepažįstamam asmeniui, juos pervesti į skambintojo nurodytas banko sąskaitas ar pirkti išankstinio apmokėjimo kortelių, padiktuoti jų kodus.

Sulaukus pranešimo apie nelaimę, į kurią neva pakliudo giminaitis ar artimasis, rekomenduojama susisiekti su juo ir įsitikinti, ar tikrai reikalinga pagalba.

Apie tokį įtartiną skambutį patariama papasakoti kaimynui, draugui, kitam patikimam žmogui, kuris padės situaciją įvertinti adekvačiai, bei visada informuoti policiją.

Artimieji turėtų įspėti vyresnio amžiaus žmones apie galimus sukčių skambučius. Paprastai būtent jie ir tampa telefoninių sukčių aukomis.

Pabrėžiama, kad nei policijos pareigūnai, nei banko darbuotojai, nei gydytojai niekada neprašo atskleisti banko kortelės, elektroninės bankininkystės kodų. Taip pat neateina į namus suskaičiuoti grynų pinigų ar jų pasiimti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vida

Mano mamą vos infarktas neištiko , nes identiška situacija buvo , kad dukra padarė avariją ir reikia 12 000 eur ir prisistatė gyd.Butkus Kad tokie žmonės neturi sąžinės ir širdies tai aišku , tik klausimas kiek įmanoma juos sučiupti ir bausti , nes tik taip gal supras ką jaučia tėvai , tokioje situacijoje , o jis turbūt patvoryje užaugęs ir be tėvų .Jei mamai tai praeis be pasekmių , tai duok dieve , bet manau , kad jis sulauks dievo bausmės

KLB

Senas zmogus ne visada isimena perspejimus,tad siulau prie laidiniu telefonu ar tiesiog ant telefono aparato uzklijuoti lipduka perspejanti apie apgavystes,ant sienos galima pakabint plakateli,kuris sakytu,nepasiduok sukciui.Manau,atsiliepus telefonu,bet pries akis matant tokius perspejimus tikrai nebebutu apgautuju.Artimieji turetu pasirupinti savo giminaiciais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS