Iš trijų kaltas liko tik vienas | kl.lt

IŠ TRIJŲ KALTAS LIKO TIK VIENAS

Po paskelbto Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžio žmogžudystės byloje du iš trijų teisiamųjų iš teismo salės iškeliavo namo. Kaltu pripažintas tik vienas iš trijulės.

Pernai rugsėjo 10-ąją 32 metų Darius Jurevičius Žvejybos uosto rajone klausinėjo savo pažįstamų, gal kuris nors matė jo sugyventinę Loretą. Vyras įtarinėjo, kad jo draugė galėjo naktį praleisti su kažkuriuo iš pažįstamų.

Kadangi linkusiems girtauti vyrams šis klausimas pasirodė įžeidus, kone kiekvienas, kurį D.Jurevičius kalbino, jam atsakė smūgiais.

Ankstų kitos dienos rytą šis žmogus buvo rastas negyvas.

Kadangi vyras mirė nuo patirtų sužalojimų, įtariamaisiais buvo įvardyti trys asmenys: Linas Ronkus, Gražvydas Ivaškevičius ir Osvaldas Tamašauskas.

Jau nagrinėjant bylą teisme buvo paskirta papildoma ekspertizė, kurią atlikę patyrę teismo medicinos ekspertai nustatė, kad žmogus mirė nuo dviejų smūgių: į akį bei lūpą. Paaiškėjo, kad juos sudavė O.Tamašauskas.

Tada prokuroras pakeitė kaltinimą ir nužudymą inkriminavo tik O.Tamašauskui, kiti du vyrai buvo teisiami už tai, kad sukėlė nukentėjusiajam skausmą.

L.Ronkui skirta laisvės atėmimo bausmė sutapo su jo kalinimo iki nuosprendžio laiku. G.Ivaškevičiui skirta nemaža bauda. Tačiau kalinimo dienos turi savo kainą, tad paskirtoji suma buvo adekvati jo tardymo izoliatoriuje praleistam laikui. Abu šie vyrai teismo salėje atsikratė antrankių ir po posėdžio išėjo namo.

O.Tamašauskui skirta 10 metų nelaisvės bausmė. Jis turės atlyginti nukentėjusiaisiais pripažintiems žuvusiojo tėvams turtinę žalą, kuri sudaro daugiau nei 15 tūkst. litų, bei po 50 tūkst. litų abiem neturtinei žalai atlyginti.

D.Jurevičiaus artimieji įsitikinę, kad ne mažiau nei visi trys vyrai kalta ir nužudytojo sugyventinė. Ši moteris byloje buvo apklausiama kaip liudytoja. Kur ji praleido naktį prieš draugo nužudymą, nesiaiškinta, nes tai neesminė aplinkybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS