Už žiaurų nužudymą recidyvistą nubaudė laisvės atėmimu iki gyvos galvos | kl.lt

UŽ ŽIAURŲ NUŽUDYMĄ RECIDYVISTĄ NUBAUDĖ LAISVĖS ATĖMIMU IKI GYVOS GALVOS

  • 9

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį 42 metų nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčiam klaipėdiečiui už žiaurų pamotės nužudymą, pasikėsinimą nužudyti tėvą ir grasinimą nužudyti dar vieną asmenį skyrė laisvės atėmimą iki gyvos galvos. Vyras nuteistas ir už nužudytosios mobiliojo telefono vagystę.

Nuteistasis būdamas neblaivus šių metų gegužės 15 dieną Klaipėdoje Bangų gatvėje esančiame pamotės bute su ja, savo tėvu ir moters sugyventiniu nuo ryto girtavo. Po išgertuvių jo paprašyta išeiti, tačiau nepanoręs to padaryti vyras peiliu puolė moterį.

Supykęs kelis kartus dūrė ir biologiniam savo tėvui, taip sunkiai sutrikdydamas jo sveikatą. Tėvas gynėsi ir nuo įtūžusio sūnaus pabėgo į kitą kambarį, jam laiku iškviesta ir suteikta medicininė pagalba. Pamotės sugyventinį, norėjusį padėti nukentėjusiajai ar bent iškviesti greitąją pagalbą, kaltinamasis baugino demonstruodamas peilį. Anot teismo pranešimo, M. T. aiškiai suvokė ir norėjo, kad tokie jo veiksmai sugėrovui keltų baimę dėl gyvybės.

Skirdama bausmę, teisėjų kolegija atsižvelgė į tai, kad teisiamasis savo kaltę pripažino, nors tokio poelgio motyvų ir negalėjo paaiškinti. Jo atsakomybę sunkino aplinkybė, kad nusikalto būdamas neblaivus.

Kaip teigiama pranešime, taip pat asmuo pripažintas pavojingu visuomenei recidyvistu, kadangi jau 2005 metais buvo teistas už nužudymą žiauriomis aplinkybėmis. Jam buvo skirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė.

„Kaltinamojo asmenybės didelį pavojingumą rodo tai, kad grįžęs iš laisvės atėmimo vietos jis nesiekė integruotis į visuomenę ir pakeisti savo gyvenimo būdą, nors tokias galimybes turėjo. Jo padaryti nusikaltimai nėra atsitiktiniai, o yra logiška gyvenimo būdo pasekmė“, – nurodoma teismo nuosprendyje.

Iš nuteistojo priteistas 4 tūkst. 325 eurų turtinės žalos atlyginimas Klaipėdos teritorinei ligonių kasai ir 2 tūkst. 227 eurų turtinės žalos atlyginimas nužudytosios artimiesiems. Teismas nužudytosios seseriai priteisė 10 tūkst. eurų, o dukroms po 20 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Nuosprendį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Vaidas

Koks skirtumas ar 20000 ar 20000000 neturtinės žalos, vis tiek negaus nei 200. Ką iš tokio paimsi?

Anonimas

žmogaus gyvybė verta 20000 Eur... tokia teismu praktika... ir tos praktikos niekas nenori keisti..

...

Mirties bausmės panaikinimas naudingas TIK žudikams, jų 'stogams', na ir ad'VOK-atams; pliurpiantys prieš mirties bausmę patys yra nusikaltėliai (arba ruošias tokiais tapt).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS