Savaitgalį Akmena patvino iki kritinio lygio | kl.lt

SAVAITGALĮ AKMENA PATVINO IKI KRITINIO LYGIO

Sekmadienį vandens lygis Kretingos rajone tekančioje Akmenos upėje buvo pakilęs aukščiau kritinio, tačiau lietui silpnėjant vanduo ėmė slūgti ir potvynio grėsmės nekelia.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas Stanislovas Kučinskas sakė, kad sekmadienį Akmenoje vandens lygis siekė 375 centimetrus ir 5 centimetrais viršijo kritinį. Pirmadienį vanduo upėje jau buvo nuslūgęs iki 254 centimetrų.

"Grėsmės nėra. Kritinis lygis yra įspėjamasis kriterijus, tačiau jį pasiekus trūksta dar 25 centimetrų, kad vanduo pasiektų žmonių kiemus", - sakė civilinės saugos skyriui vadovaujantis S.Kučinskas.

Jo teigimu, remiantis orų prognozėmis, lietus artimiausiomis dienomis turėtų liautis, todėl vandens pakilimo nesitikima. S.Kučinskas sakė jog panašios situacijos Kretingoje kartojasi kasmet nuo 2005 metų ir joms yra pasirengta.

"Prevenciškai viskas buvo atlikta. Tačiau yra normalu, kad kai lietus lyja upių surenkamas vandens kiekis nespėja nutekėti į Kuršių marias", - aiškino S.Kučinskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS