Auginkime putpeles | kl.lt

AUGINKIME PUTPELES

Atsigręžkime į žemės ūkį ir daug ko nereikės pirkti parduotuvėse, o turėsime patys. Labai geras variantas – auginti putpeles. Šiuos paukščius laikyti paprasta net gyvenant daugiabutyje. Jie lesinami tik sėklomis, grūdais ir žaliu augaliniu maistu.

Tai gražūs maži paukšteliai, sveriantys vos 100–150 g. Putpelės labai produktyvios – per metus gali padėti iki 300 kiaušinių, o juos pradeda dėti maždaug po mėnesio, kai pačios išsirita iš kiaušinio.

Jei gyvenate ne pirmame ar antrame aukšte, vasarą galite jas išnešti į kiemą, o jei aukščiau – užteks putpelėms vietos ir balkone.

Šių sparnuočių kiaušiniai tinka dietinei mitybai. Kai kas juos valgo net žalius. Juose daugiau vitaminų ir mikroelementų nei vištų kiaušiniuose.

Svarbiausia, kad putpelėms nereikia daug vietos. Laikant kambaryje, keletui paukštelių užtenka nedidelio narvo ar atitverto kampelio.

Nemokamas patarimas

Jei narvelio aukštis bus per didelis – putpelės pradės skraidyti ir susižalos, jei per mažas – kils problemų poruojantis.

"Kokteilio" pozicija

Jei laikysite putpeles, jus pagirs Valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Gal net Klaipėdos viešosios tvarkos skyriaus cerberiai, anksčiau bausdavę vištas auginusias močiutes, sakys: "Šaunuoliai".

Keista kryptis

Amerikoje auginama daugiau tabako negu kviečių. O pats didžiausias derlius – kukurūzų ir žemės riešutų.

Būta keistų žmonių

Keltai taip tvirtai tikėjo pomirtiniu gyvenimu, kad galėjo paskolinti pinigų su sąlyga, jog skolą atgaus kitame pasaulyje.

Nugirstas pokalbis

– Žinai, vakar sutikau merginą. Tokią...

– Kokią?

– Na, tiesiog, sutikęs ją, supratau, kad tai – lova iš pirmo žvilgsnio.

Linksmieji tirščiai

Ėjo medžiotojas per mišką. Žiūri – lokio urvas. Atsargiai įkišo galvą, o viduje meškiukas prie stalo sėdi. Medžiotojas klausia:

– Ar mama namie?

– Ne.

– O tėtis?

– Irgi ne.

Tada medžiotojas šautuvo buože tvojo meškiukui, o šis suklykė:

– Močiute!

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

g2

Patys paukšteliai nedvokia. Dvokia jų išmatos, jas reiktų valyti kasdien (po narveliu dėti laikraštį ir jį kasdien keisti). Aišku, jei bus vos 4-5 putpelės ir nebus putpelino. Nes pastarasis jokios naudos neduoda (nebent kiaušiniai būtų skirti perinimui) apart didelio triukšmo - cypauja taip, kad infarktą gali įvaryti :) Be to nutrypia paneles, nebegražios būna. Nesutikčiau, kad laikyti namie jų negalima - visokias papūgas gi laiko. O išmatos bet kurio gyvūno dvokia, jei jų laiku nevalyti.

g

Nuo balkone ar kambaryje laikomų putpelių sklinda baisi smarvė.Gal prieš siūlant tokį absurdą, reikėtų pagalvoti,kad ims ir atsiras koks riboto proto žmogelis ir paklausys to "patarimo".Ką daryti tokio "proto bokšto" kaimynams...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS