Draudimo vaisiai nedžiugina | kl.lt

DRAUDIMO VAISIAI NEDŽIUGINA

Ilona aprašė šeštadienio vakare prekybos centre matytą vaizdą: "Greitai – 20 val. Žmonės zuja pirmyn atgal, tarsi vyktų varžybos. Galima sakyti, kad taip: spėsi – nespėsi. Žavios, dailiai apsirengusios panelės, jau itin linksmos, pribėga prie kasos. Kiekviena laiko po du rožinius butelius. Laimingos, nes spėjo. Netrukus pribėga taip pat laimingų vaikinų būrelis. Spėjo. Tarp jų užsimezga pokalbis.

Uždraudė po 20 val. prekiauti alkoholiu? Nieko tokio. Pasirodo, jaunimas, užuot šventęs 19 ar 20 val., pradeda tai daryti 15–16 val. Anksčiau atkimšę butelius ir juos ištuštinę, jie dar kartą spėja nubėgti iki alkoholio skyriaus uždarymo. O jau į klubą pašokti ne visada ir nueina. Sako, gal ir neblogai, nes miegui daugiau lieka laiko. Tik, pasakoja, ryte būna prasčiau, nes išgeria daugiau nei ankstesniais metais. Ir geria tam, kad gertų, ir spėtų dar nulėkti į parduotuvę, jei reikėtų."

Anot Ilonos, jaunimas dėl to nė kiek nesikremta.

"Kiek pamenu, dar nė vienas draudimas neatvedė prie norimo rezultato, – teigė moteris. – Jis neauklėja. Anaiptol – kaip tik skatina siekti to draudžiamo vaisiaus. Bet kokia kaina. Kad ir kaip dėl to liūdna."

Alus šunims

Nors pasaulyje gaminama tūkstančiai alaus rūšių, tačiau, regis, to nepakanka. Nuo 2009 m. Olandijoje pradėta alaus šunims gamyba. Šunys jį mėgsta, ir, nepaisant to, kad alus yra labai brangus – jis vis tiek išperkamas. Sąmoningi valstiečiai primena: alkoholis kenkia sveikatai!

Ir Italijoje draudžia

Sardinijoje yra sūrio "Casu marzu", patiekiamo su gyvomis lervomis. Nors oficialiai to gaminio pardavimas yra uždraustas, tačiau jis labai populiarus tarp vietinių gyventojų.

Paragavo ir užteks

Vyno gėrimas, žinomas kaip "Mariani", buvo itin populiarus XIX a. Europoje. Jį mėgstamiausiu laikė tokie žinomi žmonės kaip Alexandre'as Dumas, Arthuras Conanas Doyle'as, Robertas Louisas Stevensonas, Julesis Verne'as ir net karalienė Viktorija. Vyno sudėtyje buvo kokaino, todėl 1915 m. jį uždraudė vartoti. Sąmoningi valstiečiai vėl primena: alkoholis kenkia sveikatai!

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Eglė

Gerbiama Ilona, na ir tegul sau jaunimas bendrauja,ar pavydas apėmė,jog traukinys nuvažiavo.Jeigu tas jaunimas norės vartytis patvoryje,tai ir vartysis. Bet pas mus dar yra labai gražaus ir kūrybingo jaunimo.Kurie žino saiką o svarbiausia naktimis nesnarglinėja po visokius,neaiškaus tipo, barus o laiku grįžta į namus. O laiko reglamentas ir laiku ir reikalingas.

tokios ten ir panelės

jaunos panelės ,o jau alkocholikes.

qqq

Jaunimas "išmanus",,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS