Keičiamės mes | kl.lt

KEIČIAMĖS MES

Ar tiesa, jei anksčiau į užsienį važiuodavome pasižiūrėti, kaip gerai galima gyventi, tai dabar važiuojame žiūrėti – kodėl jų ir mūsų gyvenimas yra kitoks? Tampame kelionių patirčių, įspūdžių kolekcionieriais.

Prieš daugelį metų autostopas buvo pigus keliavimo būdas, tai dabar tai – tiesiog pramoga. Susimedžiojus nebrangų skrydį lėktuvu į Barseloną, bus pigiau nei tris dienas važiuoti ir valgyti pakelės degalinėse.

Anksčiau močiučių tolimiausia kelionė buvo iki Birštono sanatorijos ar Palangos kurorto, tai dabar tyrimai rodo, jog vieną aktyviausiai keliaujančiųjų grupę sudaro tie, kam apie 65 metus ir daugiau.

Keičiasi ir mūsų elgesys nuvykus į svečią šalį. Anksčiau susidarydavome maksimalų pažinimo planą, tai dabar galime vykti svetur vien tam, kad gerai praleistume laiką ar apsipirktume. Ir jei paskui gidus eidavome su bloknotu ir šratinuku, dabar klausomės jų tiek, kiek įdomu ir telpa į galvą, o visa kita – kam? Už gido pasakojimą ir informaciją, kurią galima susimedžioti internete, daug svarbesni tapo asmeniniai potyriai, atradimai, įspūdžiai.

Gerėja mūsų kultūra

Prieš daug metų mes mokėdavome puikiai perlipti tvoras mokamose užsienio paplūdimiuose, kad galėtume degintis nemokamai. Dabar susimokame tuos kelis eurus, nes suvokiame, jog geras poilsis – brangesnis nei prasikaltusiojo jausmas.

Karščiams artėjant

Į Lietuvos pajūrį ateina didžiuliai karščiai, apie kuriuos praneša sinoptikai, todėl neprošal skaitytojams priminti, kad veikiant karščiui ir saulei galima perkaisti, gauti šilumos (saulės) smūgį, nudegti. Siekiant viso to išvengti gerkite daug skysčių (ei, ne alaus ir vyno), dėvėkite galvos apdangalus, venkite saulės, kai ji yra aktyviausia – nuo 11 iki 16 val.

Linksmieji tirščiai

Varšuvoje yra Mikės Pūkuotuko gatvė. Jei netikite, nuvažiuokite į Lenkijos sostinę ir įsitikinsite.

 

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS