Keiskite nuomonę apie bulvę | kl.lt

KEISKITE NUOMONĘ APIE BULVĘ

Sveikos mitybos specialistai dievagojasi, kad bulvė – labai vertinga daržovė.

Jose gausu mineralų, įvairių vitaminų ir kitų maisto medžiagų. Tiesa, kad jos išliktų, bulves reikia tinkamai paruošti.

Geriausiai naudingas medžiagas šios daržovės išlaiko verdamos garuose, vandenyje su lupena arba kepamos žemoje temperatūroje orkaitėje ant grotelių.

Jeigu bulves verdame vandenyje ar garuose, svarbu tai daryti trumpai. Kuo trumpiau, tuo daugiau naudingų medžiagų liks ir ilgiau išsilaikys sotumo jausmas. Todėl neluptas bulves sudėkite į jau verdantį vandenį. Kai išvirs, jokiu būdu nepalikite bulvių mirkti vandenyje, nes vertingosios medžiagos ir liks vandenyje, o ne daržovėje.

Kitoks požiūris

Lietuva – bulvinių patiekalų kraštas. Šeimininkės nuo seno iš bulvių mokėjo pagaminti daugybę patiekalų.

Anksčiau lietuviai bulvinius blynus ar plokštainius su spirgučių padažu vertindavo dėl lėto virškinimo ir sotumo. Mat pavalgius bulvinių patiekalų, dirbant laukuose užtekdavo energijos visai dienai. Šiais laikais į bulves žvelgiama kitaip – mitybos specialistai siūlo atsisakyti riebių padažų, išmokti daržoves tinkamai apdoroti ir atrasti sveikų receptų.

Šią savaitę turite atlikti

Artimiausiomis dienomis išsivirkite bulvių ir porų sriubą.

Ištirpinkite puode tris šaukštus sviesto. Sudėkite supjaustytus 4 porus. Maišydami pakepinkite porus, kol suminkštės ir gražiai pagels. Įmeskite dvi sutraiškytas česnakų skilteles. Į puodą su vandeniu sudėkite kubeliais supjaustytas bulves (apie kilogramą), kelis lauro lapus, čiobrelio šakelių, įmeskite du sultinio kubelius, įberkite druskos, pipirų. Virkite apie 15 min., kol bulvės suminkštės. Po to išgriebkite lauro lapus ir čiobrelio šakeles. Tada viską supilkite į puodą su pakepintais porais. Sutrinkite smulkintuvu ir įpilkite porą šaukštų grietinėlės.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jo

arteja 'krize' .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS