Kišenvagių čempionatas | kl.lt

KIŠENVAGIŲ ČEMPIONATAS

Į Rusijoje vykstantį pasaulio futbolo čempionatą suvažiavo ne tik geriausi planetos kamuolio virtuozai, bet ir svetimose kišenėse pašeimininkauti norintys piliečiai.

Štai anądien rusų policininkai sulaikė moterį iš egzotiškosios Pietų Amerikos valstybės – Peru. Gražiu vardu Eive Patricia Kaveses vartė akeles, laikydama svetimą piniginę.

"Oi, atsiprašau, supainiojau kišenes, – suokė viešnia. – Maniau, kad iš savosios išsiėmiau piniginę."

O paskui, kaip įprasta, pradėjo ir mums gerai žinomą giesmę: "Paleiskite dėl dievo meilės. Namie – sunkiai serganti mama ir mažametė dukrelė. Nesodinkite į belangę, o geriau duokite pinigų bilietui į Limą, nes į Maskvą atskridau už paskutinius."

Tačiau policininkų širdys – suakmenėjusios, Eivę Patricią jie pavežė į Petrovkos g. 38.

Kaip žinia, nusikaltėlių pasaulyje pareigūnus, kurie gaudo kišenvagius, vadina tyleniais. Mat nesąžiningus žmones galima nutverti tik už rankos.

Šiomis dienomis Rusijos miestų metro požemiuose, turguose, autobusų stotelėse ir kitose žmonių masinio susitelkimo vietose šmirinėja ne tik "žulikai", bet ir lyg turistais apsimetantys teisėtvarkos darbuotojai. Jie stebi aplinką ir bando minioje atpažinti vagį, kurį stengiasi beregint sulaikyti, kai tik šis "priglaus" svetimą daiktą.

"Kokteilis" žino, kad patyrę pareigūnai lengvai minioje atpažįsta kišenvagius, kuriuos kartais net atpažįsta iš drabužių.

Tiesa, antroji pusė – irgi ne pėsčia. Vagišiai jaučia, kad "tyleniai" čia pat. Tad jei du kartus susitiks žvilgsniai, abi pusės gali skirstytis kas sau. Mat vagis nebevogs, o pareigūnui nebebus prasmės gaišti laiką.

Įprastai, daugiausiai vagišių sukiojasi Romoje prie Koliziejaus, Paryžiuje prie Eifelio bokšto. O pasaulio futbolo čempionatas, vasaros olimpinės žaidynės kišenvagiams – išskirtinė šventė.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS