Svarstyklėms – moliūgų košė | kl.lt

SVARSTYKLĖMS – MOLIŪGŲ KOŠĖ

Visi žinome, kad Svarstyklės (nuo rugsėjo 24-osios iki spalio 23-iosios) – pats nestabiliausias Zodiako ženklas, todėl tuo periodu gimusių žmonių maiste turėtų būti daug natrio fosfato ir vitaminų A bei E.

Svarstyklių ženklo atstovai turėtų vengti maisto su aštriais prieskoniais. Labiausiai tinka paprastas maistas, kuriame yra visų organizmui reikalingų medžiagų. Racione turėtų vyrauti morkos, burokėliai, kukurūzai, ryžiai, obuoliai, razinos.

Svarstyklėms, be jokių abejonių, naudingiausias  patiekalas – moliūgų košė.

"Kokteiliui" net pavyko gauti receptą. Košei pagaminti reikia 1 kg moliūgo, 250 g bulvių, 50 g sviesto, 2 kiaušinių, 2 stiklinių pieno, trupučio druskos ir pipirų.

Nuvalykite moliūgą, nuskuskite bulves, supjaustykite, sudėkite į keptuvę ir užpilkite pienu. Virkite 10 min. Viską sutrinkite, sumaišykite su sviestu ir plaktais kiaušiniais.

Čiobrelis – ne tik arbatai

Manėte, kad čiobreliai tinkami tik arbatai? Mėgstantieji sukiotis virtuvėje žino, kad šios žolelės suteikia nuostabų skonį ir aromatą vištienos patiekalams.

Greitą ir nesunkiai paruošiamą marinatą vištienai pasigaminsite sumalę 15 g čiobrelių, porą skiltelių česnakų, įspaudę mažos citrinos sultis, įdėję du šaukštelius medaus ir tiek pat alyvuogių aliejaus. Valanda marinavimo, pusvalandis orkaitėje – ir patiekalas paruoštas.

Linksmieji tirščiai

Prieš keletą dienų "Kokteilis" rašė apie Amerikoje išdalytas Šnobelio premijas. Taip žmonės šmaikščiai yra perkrikštiję Ignobelio (anglų k. "ignoble" – gėdingas) apdovanojimus, kurie teikiami už iš pirmo žvilgsnio kvailus teiginius.

Pasirodo, pasaulyje yra žmogus, vienintelis planetoje, gavęs ir Nobelio, ir Šnobelio premijas. Tai Nyderlandų pilietybę turintis rusų kilmės mokslininkas Andre Geimas. 2000 m. jis gavo Šnobelio premiją už levitacinius tyrimus su varlėmis, o 2010 m. – fizikos Nobelio premiją už grafeno savybių tyrimą.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS