Prekių vežimėlių maniakas | kl.lt

PREKIŲ VEŽIMĖLIŲ MANIAKAS

Maskvos policijos pareigūnai vieno Rusijos sostinės gyventojo patalpoje rado nei daug, nei mažai – 235 prekių vežimėlius.

Jie pasisavinti tik iš vieno prekybos centro, todėl nenuostabu, kad vadovai pastebėjo, jog pirkėjai neturi į ką prekes dėti.

Ketvirtadienį sulaikytas pilietis – jaunas 22 metų vyras. Jis rengėsi vežimėlius pristatyti į metalo laužo supirktuvę.

Policijai pradėjus domėtis, tapo žinoma, kad sulaikytasis dirbo krovėju tame pačiame prekybos centre. Kartu su sėbrais nedorėlis sukraudavo vežimėlius į sunkvežimį ir išbogindavo.

Pareigūnai panūdo sužinoti, kas kartu dalyvaudavo vežimėlių vogimo operacijose. "Kokteilis" įsitikinęs, kad rusų policininkams nebus sunku "išlaužti", o gal jau ir žino, kitų vagišių pavardes.

Šiuolaikinės saugos priemonės

"Kokteiliui" pavyko sužinoti, kad Jungtinėse Amerikos Valstijose prekių vežimėliai gaminami tokie, kad būtų galima naudoti 35 tūkst. apsipirkimų arba apie 10 metų. Todėl ir kainuoja brangiai. Nenuostabu, kad prekybos centrai akylai saugo prekių vežimėlius ir nepastebėtam "nuvaryti" jų nepavyks. Parduotuvių teritoriją juosia jutikliai, ir, jei vežimėlis kerta ribas, ratukų viduje įsijungia blokavimo sistema – vežimėlis dėl užblokuojamų ratukų sustoja.

Baisios žinios

Didžiosios Britanijos laborantai atskleidė baisių faktų.

Ant prekybos centrų vežimėlių yra net 361 kartų daugiau bakterijų nei ant tualeto durų rankenos.

Ant trijų ketvirtadalių vežimėlių mokslininkai aptiko itin pavojingų bakterijų. Daugiausia jų rasta ant pigių prekių parduotuvių vežimėlių, kiek švaresni vežimėliai buvo didžiuosiuose prekybos centruose, tačiau ir ant jų rasta tris kartus daugiau bakterijų nei ant virtuvės spintelių paviršių.

Prabangiausių parduotuvių vežimėliai buvo švariausi ir bakterijų ant jų buvo rasta tiek pat, kiek ir ant kompiuterių.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS