Protingiausi – japonai | kl.lt

PROTINGIAUSI – JAPONAI

Didžiosios Britanijos statistai paskelbė protingiausias pasaulio valstybes. Vietas lėmė trys kriterijai: Nobelio premijų laureatai, vidutinis tautos intelekto koeficientas (IQ) ir moksleivių mokslo pažymiai.

Stabiliausi visose trijose kategorijose, kuriose du kartus buvo šešti ir sykį – penkti, yra japonai. Jie galutinėje rikiuotėje užėmė pirmąją vietą. Į antrą vietą netikėtai šoktelėjo šveicarai (6; 11; 11). Trečioje vietoje – kinai. Šią Azijos valstybę tarp prizininkų įspraudė aukštas tautos IQ (antras pasaulyje). Tačiau pakilti aukščiau neleido prasta laureatų statistika. Pagal žinomų mokslininkų skaičių Kinija yra 21-oje vietoje.

O ketvirtoje vietoje likusiems amerikiečiams buvo kone atvirkščiai. Jungtinėse Valstijose yra daugiausia Nobelio premijas gavusių žmonių, tačiau galingą valstybę lyg inkaras į dugną tempė labai nekoks piliečių intelektas. Šis rodiklis – tik 28-asis planetoje.

Į dešimtuką dar pateko: Nyderlandai (11; 8; 24), Rusija (8; 32; 6), Belgija (18; 15; 16), Didžioji Britanija (2; 17; 30), Kanada (8; 8; 34) ir Pietų Korėja (46; 4; 2).

Lietuvos nėra nei bendrame 10-uke, nei 25-uke.

Vienas kriterijų – laureatų skaičius – žiauriausiai tvojo Singapūrui. Ši nedidelė valstybė buvo pirma pasaulyje ir pagal žmonių IQ, ir pagal moksleivių išsilavinimą, tačiau ką nors pasiekusių mokslininkų stoka (73 vieta) Singapūrą nuskandino į galutinę 25-ąją vietą.

Nenusiminkite, Lietuva pateko į 25-uką pagal vieną kriterijų. Mūsų moksleiviai pagal pažymius yra 22-ieji pasaulyje. Tiesa, estai palypėjo aukščiau – jie yra 17-i. Tai neturėtų stebinti, nes Estijos tauta pagal IQ rodiklį yra 14-oji planetoje.

Linksmieji tirščiai

Mokytoja:

– Vaikai, išspręskite užduotį: skrenda du krokodilai, vienas raudonas, kitas – į Šiaurę. Kiek man metų?

Petriukas:

– 24.

– Teisingai, Petriuk. Kaip nusprendei?

– Kai namie šneku visokias nesąmones, tėvas mane vadina puskvaišiu. O man 12 metų.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Kvailių statistai brexit paskelbe statistika :)))

zelemunčikas

Teko būti Kuriluose ir Š.Korėjoje.Gyvenimo lygis Š.Korėjoje daug kartų aukštesnis nei rusų Kuriluose.Japonai per keletą metų Kurilus paverstų žydinčiais sodais.Betgi to nenori Kremlius ir asmeniškai draugas Putinas.

protingiausi todėl

kad kovoja už teisybę. Kad Kurilai Japonijai priklausytų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS