Rizikuoja gyvybėmis | kl.lt

RIZIKUOJA GYVYBĖMIS

"Kokteilį" pasiekė nuotrauka, kurioje galima įžvelgti per Nemunėlio upę nutiestas lentas, kuriomis lietuviai eina į Latviją pigesnio alaus.

Akivaizdu, kad mūsų valstybės piliečiai itin rizikuoja, nes įrenginį per vandens vagą liežuvis neapsiverčia pavadinti tiltu. O ir einančius per lentas Biržų rajono gyventojus dėl puikiai išlaikomos pusiausvyros be konkurso priimtų cirkai.

Apie paskendusiuosius "Kokteilis" neturi informacijos, o kad ne vienas išsimaudė – tai nereikėtų net abejoti.

Lietuvos valdžia turėtų sunerimti dėl šios perėjos. Yra bent du sprendimo variantai. Pirmasis: nutiesti gerą tiltą, jog lietuviai į kaimynų parduotuves galėtų nuvykti automobiliais, arklių traukiamais vežimais ar sunkiasvoriu transportu. Antrasis: atpiginti alų tiek, kad ne lietuviai rizikuotų, o latviai šiuo tilteliu plūstų į Lietuvą gėrimų.

Dar galima būtų perkasti požeminį (po upe) tunelį arba išduoti čia gyvenantiems žmonėms valtis, kad galėtų tokiu būdu pasiekti kitą krantą.

Tiesiog Biržų rajono valdininkams reikia atsisukti į savo žmones ir jiems pavyktų rasti sprendimą.

Tie kaimynai – kitokie

Latviams kažkodėl Nemunėlio upė ne Nemunėlio, o Memelės (kone Memelio).

Upė – 76 km siena

Nemunėlis tvirtai jungia dvi broliškas šalis. Net 76 km vandens vaga atstoja Lietuvos ir Latvijos sieną. Iš viso upės ilgis – 191 km (Lietuvoje – 151).

Upė prasideda Lūšnos ežere, 6 km į pietus nuo Rokiškio. Latvijoje, ties Bauske, susilieja su Mūša į Lielupę.

Nemunėlyje nėra plėšrūnų

Gerai, kad Nemunėlyje nėra ryklių, jei įkristų žmogus, tai tada būtų įvairių pasekmių. Mat rykliai – vieni geriausių medžiotojų vandenyje. Net maži rykliukai patys pasirūpina maistu.

Mokslininkai neranda atsakymo, kodėl rykliai dažniau puola vyrus nei moteris. Tačiau pernelyg nereikėtų drebėti – devyni žmonės iš dešimties, kurie buvo užpulti ryklių, lieka gyvi.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS