Seneliai, važiuokite stovėdami | kl.lt

SENELIAI, VAŽIUOKITE STOVĖDAMI

Kaip diena, taip naujiena. Mokslininkai iš Didžiosios Britanijos išplatino pranešimą, kad viešajame transporte – autobusuose, troleibusuose, tramvajuose, metro – nereikia vyresniems žmonėms užleisti sėdimos vietos.

Ekspertai nustatė, jog šis kultūringas gestas ne tik nepalengvina gyvenimo vyresnei kartai, atvirkščiai – negatyviai atsiliepia jų sveikatai. Anot Oksfordo universiteto profesoriaus Johno Murray'aus Gray'aus, piliečiai, sulaukę 60 metų ir vyresni, privalo daugiau stovėti ir vaikščioti. Mokslininkas tvirtino, kad nuvažiuoti keletą stotelių stovint autobuse ar kitame transporte – puiki mankšta pensininkams. Jis pastebėjo, jog tokios treniruotės yra naudingos žilagalviams keleiviams, kurie sunkiai neserga ir gali stovėti.

Profesorius priminė, kad visi vyresnio amžiaus žmonės privalo kasdien vaikščioti bent 10 minučių, turi atsisakyti liftų "paslaugų" ir patys lipti laiptais iki reikiamo aukšto.

O jums nugara neskauda?

Nugaros skausmas vargina įvairaus amžiaus, abiejų lyčių, visų rasių ir etninių grupių bei įvairiausių profesijų žmones. Jis labai pablogina asmens gyvenimo kokybę ir sumažina jo darbingumą. Tai viena dažniausių neįgalumo priežasčių ir viena pagrindinių sveikatos problemų, dėl kurios pacientai kreipiasi į sveikatos specialistus: šeimos (bendrosios praktikos) gydytojus, neurologus, reabilitologus, neurochirurgus, akušerius-ginekologus, masažuotojus, manualinės terapijos specialistus ir kt. Šis sudėtingas daugialypis sveikatos sutrikimas šiuolaikiniame civilizuotame pasaulyje užima antrą vietą pagal dažnumą po galvos skausmų.

Linksmieji tirščiai

Šiomis dienomis pastebėtas naujas kelių policijos triukas: tam, kad greičio matavimo prietaisas parodytų didesnį greitį, jie įtartino automobilio link bėga kuo greičiau.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zenonas Priekuliškis

Sulyginot mūsų ir užsieniečius pensininkus. Jie gyveno pagarbiai ir oriai, ko mes nematėme ir dar greit nematysime. Vasarą iš kart atskirsi mūsiškį pensininką nuo užsieniečio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS