Stovas jau yra | kl.lt

STOVAS JAU YRA

Po pliūpsnio kritikos, kad prie sporto arenos Taikos prospekte 61A (vyresniems sporto mėgėjams labiau žinomos kaip NSK sporto salės) nėra stovo bent vienam dviračiui, situacija pasikeitė. Stovas, prie kurio gali būti "pririšti" net trys metaliniai žirgeliai, jau yra.

Dviratininkai ploja sureagavusiems ir ilgai nedelsusiems valdininkams.

"Kokteilio" klausimai

O bus stovo pristatymo šventė? Jei bus, tai kukli ar prabangi? Ar bus kerpama juostelė?

Laikikliais apsirūpino ir kiti

"Kokteilis" pastebėjo, kad po ironijos apie dviračių stovus pasitempė visas miestas. Laikiklius prie savo durų įrengė su sportu nesusiję objektų – kavinių, barų šeimininkai.

Medikai perspėja

Važinėtis dviračiu nerekomenduojama sergantiesiems tromboflebitu, venų išsiplėtimu (varikoze), jei skauda stuburą, juosmenį ar kaklą. Mat minant pedalus ne visada atsipalaiduojama ir dalis darbo atliekama statiškai įsitempus.

Trūksta kultūros

Garsusis dviratininkas Tomas, dešimt metų praleidęs Belgijoje, papasakojo, kad toje šalyje dviratis – kaip šventa karvė Indijoje arba burinis laivas jūroje.

"Lietuvoje vairuotojai yra nekantrūs ir mėgsta gąsdinti dviratininkus: prispaudžia prie šaligatvio ir dėl to jie dažnai krenta. Reikia ne tik kelti dviratininkų kultūrą, bet ir keisti vairuotojų požiūrį. Nors tam reikia laiko, jau dabar matyti, kad situacija keičiasi, nes daugėja žmonių, kurie renkasi šią transporto priemonę. Kuo daugiau žmonių sės ant dviračio, tuo saugiau bus juo važiuoti", – įsitikinęs klaipėdietis.

Kol yra obuolių

Kai valgote obuolį, sukrimskite ir jo sėklytes. Vieno obuolio sėklose yra dienos jodo norma, o jis slopina alkį.

Pakeiskite nuomonę

Bitės yra pavojingesnės už gyvates. Nuo bičių įgėlimų sukeltų alerginių reakcijų kasmet miršta daugiau žmonių nei nuo gyvačių įkandimų.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS