Suomiai alpsta dėl tailandiečių | kl.lt

SUOMIAI ALPSTA DĖL TAILANDIEČIŲ

Praėjusiais metais santuokas su užsienietėmis užregistravo apie 2 tūkst. suomių vyrų. Dažniausiai šios Skandinavijos šalies ąžuolai aukso žiedus mainė su gražuolėmis iš Tailando. "Myliu" savo išrinktosioms iš Azijos karalystės tarė 357 suomiai.

Antroje vietoje – nuotakos iš kaimyninės Rusijos. Felixo Mendelssohno vestuvinis maršas skambėjo 300 porų.

Į populiariausių nuotakų trejetuką įsispraudė kitos Azijos šalies – Vietnamo gražuolės. Su jomis savo gyvenimą susiejo 121 vikingų palikuonis.

Suomiai patys nustebę, kad meilė estėms blėsta. Santuokos tarp artimų tautų atstovų liko už trejetuko.

Kiek lietuvaičių rado laimę Suomijoje, šios šalies Statistikos departamentas nutyli. Akivaizdu, kad mažai. Nemuno šalies rūtoms sunku konkuruoti su kitų Rytų Europos šalių ilgakasėmis, Azijos ir Afrikos žemynų laibakojėmis.

O štai suomių moterų santuokų, užregistruotų gimtojoje šalyje, skaičiai – visai kitokie. Aukso žiedus su užsieniečiais sumainė apie 1,9 tūkst. nuotakų.

Daugiausiai – 135 dailiosios lyties atstovės ištekėjo už irakiečių, 123 – už turkų ir 111 – už Didžiosios Britanijos piliečių.

Suomiai neskuba tuoktis. Vyrai Santuokų rūmų slenkstį peržengia sulaukę vidutiniškai 33 metų. Gana ilgai antrąją pusę renkasi ir moterys. Jos rūtų vainikėlį degina sulaukusios vidutiniškai 31-erių.

Pažvelgus giliau

Per pastaruosius dešimtmečius suomių šeima labai pasikeitė. Padaugėjo skyrybų, poros gyvena nesusituokusios. Apytikriai apskaičiuota, kad kasmet beveik pusė sukuriamų šeimų išsiskiria.

Nesusituokusiųjų skaičius Suomijoje viršija 2,4 mln., o susituokusiųjų – 2 mln. Šeimų yra beveik 1,4 mln. Per 80 proc. šeimų turi po vieną ar du vaikus. Turinčiųjų po keturis ar daugiau vaikų tėra maždaug 28 tūkst.

Žvėrių pasaulyje

Vilkai sudaro tvirtas šeimynines poras visam gyvenimui.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Romui

Na jei jau gali atskirt viena nuo kitos tas Tailandietes tai labai gerai.

Romas

Su suomiais viskas labai paprasta. Pasižiūrėkite į suomių ar estų merginas, palyginkite jas su tailandietėmis ir rusėmis. Dar yra klausimų ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS