Varžovams – negyvas šikšnosparnis | kl.lt

VARŽOVAMS – NEGYVAS ŠIKŠNOSPARNIS

Futbolas kupinas trenerių, tikinčių prietarais, požymiais ir horoskopais.

Neseniai Afrikos jaunimo čempionato finale tarp Senegalo ir Zambijos rinktinių vienas žaidėjų panaudojo juodąją magiją. 58-ąją minutę senegalietis, kurio komanda tuo metu buvo atsilikusi 0:2, iš getrų (futbolo kojinių) ištraukė negyvą šikšnosparnį ir metė į varžovų vartus. Tokiu būdu futbolininkas norėjo į savo pusę palenkti gerąsias dvasias ir pakeisti blogai besiklostančių varžybų eigą.

Tai įprasta Afrikoje. Į kiekvienas Juodojo žemyno pirmenybių rungtynes rinktinės vežasi ir burtininkų komandas.

Prieš dvejus metus Gana rimtai apkaltino Pusiaujo Gvinėjos atstovus, kad jie prie svetimų vartų užkasė vištų kauliukų ir todėl iškovojo pergalę.

Prieš 2014-ųjų čempionatą Ganos šamanas grasino "išjungti" portugalų žvaigždę Cristiano Ronaldo. Tam tikslui jis sugavo keturis šunis ir gavo paslaptingų miltelių "iš dangaus".

XXI amžiuje ne tik džiunglėse skerdžia gyvūnus futbolo dievams. Ir Europoje apstu prietarų.

Jei atsidurtumėte futbolininkų drabužinėje ir galėtumėte slapta stebėti, kaip žaidėjai rengiasi rungtynėms, susidarytumėte įspūdį, jog jie – trenkti fetišistai.

Kojinės gali būti su kosminio dydžio skylėmis, tačiau ne kurias kitas, o būtent jas užsimaus kamuolio virtuozai. Rumunas Adrianas Mutu varžyboms visada užsitempdavo tas pačias glaudes ir būtinai išvirkščias.

Puikiai prisimenate Gaborą Kiraly, gynusį Vengrijos rinktinės garbę 2016 m. Europos čempionate. Jis – vienintelis vartininkas pirmenybėse rungtyniavo vilkėdamas pilkas sportines kelnes ištampytais keliais. Ne, jis jų nepaėmė iš senelio spintos. Gana seniai G.Kiraly savo pirmajame klube "Haladas" buvo gavęs dvejas kelnes. Juodas dėvėjo per treniruotes, pilkas – varžybose. Po to, kai sėkmingai sužaidė, vartininkas nusprendė nuolat rungtyniauti taip apsirengęs.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS