Žiedu aplink Juodkrantę | kl.lt

ŽIEDU APLINK JUODKRANTĘ

"Kokteilio" skaitytojai šią vasarą turi negailėti kojų ir specialiai nutiestu žiediniu maršrutu apeiti aplink Juodkrantę.

Daugiau kaip šimtmetį skaičiuojančiu taku keliausite apie 6 km. Geresnės aktyvaus poilsio galimybės nei šis žygis nerasite niekur pasaulyje.

"Kokteiliui" pavyko sužinoti, kad gražiausius vaizdus dovanojantis pasivaikščiojimo takų tinklas šiame pamario miestelyje buvo nutiestas XIX a. pabaigoje.

Todėl žmonės, eidami šiuo taku, pajaučia anų laikų dvasią, kuri visa žiedų puokšte atsiskleidžia Juodkrantės karališkojoje sengirėje.

Vietos žmonės pataria žygeiviams, kad jie mėgautųsi kiekvienu šimtamečiu medžiu, augančiu ant archajiškų parabolinių kopų. Sunku patikėti, kad nerijos smėlynuose galima rasti tikrą sengirę.

Pradėję pėdinti nuo Gintaro įlankos kranto, judėsite aplink miestelį ir išeisite ties Juodkrantės bažnyčia.

Eidami pažvelgsite į Griekų daubą, kojas pamiklinsite lipdami į Raganos ir Raganų kalnus, iš viso pamatysite 27 objektus.

Iš medikų varpinės

Visuomenės sveikata prastėja, galimybių nemokamai sportuoti nedaug, o daugumos vaikų ir paauglių laisvalaikis prabėga ne žaidimų aikštelėje, o prie kompiuterio. Sveikata reikia rūpintis kiekvieną dieną.

Fizinis aktyvumas – vienas veiksmingiausių vaistų. Jis padeda išvengti lėtinių neinfekcinių ligų, ypač širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo, endokrininės sistemos susirgimų. Lietuvoje šios ligos ypač paplitusios. Tam didelę įtaką daro aplinka, pasyvi gyvensena.

Tikras atvejis

Vyrukas pasiklydo Kuršių nerijos miške. Kai naktį sutemo, klajūnui tapo šalta, baisu. Paklydėlis nesiliovė klaidžioti ir rėkti pagalbos:

– Ei, padėkite! Ar esate kas nors?! Atsiliepkite!

Ir staiga pajuto ant peties uždėtą leteną. Atsisuko, o ten – didelis lokys, žmogaus balsu taręs:

– Na, aš esu. Atsiliepiau. Ar palengvėjo?

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS