Žygeiviai „įkalinti“ Afrikoje | kl.lt

ŽYGEIVIAI "ĮKALINTI" AFRIKOJE

Egipte dėl biurokratinių barjerų "įklimpę" žygio "Nuo Baltijos iki Bengalijos" nariai Aurimas ir Rimas dienas bando paįvairinti įvairiomis ekskursijomis tai vienur, tai kitur.

Nuo lapkričio 13-osios šioje šalyje esantys vyrai vakar vyko apžiūrėti vieną įspūdingiausių istorinių miestų – Luksorą, esantį buvusio senovės miesto Tėbų vietoje.

Aikštelėje netoli Luksoro beduinų moterys uždarbiavo turistams rodydamos pigius triukus su asilais ir ožiukais. Užkeldavo ožiuką ant asilo nugaros ir šis stovėdavo nejudėdamas – kad nenubildėtų žemyn.

Tai atlikusios dresuotojos laukdavo atlygio už "sunkų darbą".

Kadangi lietuviams irgi pinigais iš dangaus nelyja, jie nenorėjo vietos gyventojų nustebinti dosnumu. Klaipėdietis Aurimas, įvertinęs triuko sudėtingumą, į "cirko" darbuotojos kišenę įdėjo 50 euro centų. Manė, kad tokia suma adekvati atliktam numeriui.

Pažiūrėjusi, kokią monetą jai įdėjo svetimšalis, beduinė ėmė gestikuliuoti, kad tai mažai, jog bent euro vertas jos pasirodymas.

"Už eurą ir pats galiu vietoje ožiuko pastovėti ant asilo", – replikavo Aurimas ir su Rimu nurūko į Luksorą, muziejų po atviru dangumi.

Šiame mieste apstu didingų šventyklų ir skulptūrų, faraonų paslaptis ir turtus saugojusių kapaviečių.

"Kokteilio" pozicija

Jei asilas būtų pastovėjęs ant ožiuko nugaros, tuomet tikriausiai lietuviai būtų nepagailėję ir tūkstančio eurų.

Apie Luksorą

Išvertus iš arabų kalbos, Luksoro pavadinimas reiškia "rūmai" ir tik dar labiau sustiprina šio didingą praeitį saugančio miesto įspūdį. Miestą į dvi dalis skiria Nilas – vakariniame jo krante driekiasi mirusiųjų miestas ir didingos laidojimo šventyklos, o rytinėje pusėje esančiame "gyvųjų mieste" stūkso vienos įspūdingiausių Egipto šventyklų – tai Karnako ir Luksoro šventyklų kompleksai.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kas jie?

Rūpintojėlių atostogos... Nei įdomu, nei ką..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS