Avarijose sužeisti trys vaikai | kl.lt

AVARIJOSE SUŽEISTI TRYS VAIKAI

  • 0

Praėjusią parą įvykusiose avarijose sužeisti trys vaikai – 13 metų pėsčioji, 4 mėnesių ir 5 metų keleiviai.

Ketvirtadienį 9.56 val. Vilniuje, Drujos ir Paplaujos gatvių sankryžoje, automobilį „Opel Vectra“ vairavusi 38 metų moteris nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir atsitrenkė į prieš šviesoforu reguliuojamą sankryžą sustojusį automobilį „Audi A4“ kurį vairavo 29 metų moteris.

Įvykio metu buvo sužeistas automobilyje „Opel Vectra“ vežamas kūdikis, 4 mėnesių mergytė pristatyta į ligoninę, skelbia policija.

15.10 val., Klaipėdoje, Ryšininkų ir Paryžiaus Komunos gatvių sankryžoje, 59 metų moteris, vairuodama automobilį „Chrysler", suko į kairę ir partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusią 13 metų pėsčiąją. Dėl daugybinių sužalojimų mergaitė paguldyta į ligoninės Traumatologijos skyrių

17.20 val. Tauragėje, Ateities tako ir Gedimino gatvių sankryžoje, automobilį „Opel Zafira" vairavusi 43 metų moteris, sukdama į kairę iš šalutinio kelio, nepastebėjo ir nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „VW Sharan", vairuojamo 24 metų vyro.

Automobilyje „VW Sharan" ant galinės sėdynės, nenaudojant vaikams skirtos kėdutės, buvo vežamas 5 metų berniukas.

Avarijos metu jis galva atsitrenkė į priekinę keleivio pusės sėdynę ir dėl sumušimo buvo pristatytas į ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia suaugusiųjų dėmesį, jog vaikų saugumas kelyje yra jų rankose.

Pasak policijos, įvykus eismo įvykiui, tinkamai naudojamos mažiesiems pritaikytos specialios sėdynės padeda išvengti sužalojimų ir gali išgelbėti vaiko gyvybę.

„Pasirūpinkime, kad vyresni vaikai ir kiti keleiviai važiuotų užsisegę saugos diržus. Kelionės metu būkime atsakingi už mūsų vaikų saugumą“, – sako policija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS