Griovyje rastas pasiklydęs kėdainiškis | kl.lt

GRIOVYJE RASTAS PASIKLYDĘS KĖDAINIŠKIS

  • 0

Antradienį Kėdainių rajone esančiame Josvainių miestelyje policija su pasieniečiais surado pasiklydusį vyrą.

Policijos departamento duomenimis, 18.41 val. gautas pranešimas, kad išėjęs iš namų dingo 83-ejų metų vyras.

Įvykio vietoje dirbo du ekipažai ir kinologas, tačiau žmogaus rasti nepavyko. Nuspręsta pasitelkti Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sraigtasparnį.

Kaip pranešė VSAT, iš pasieniečių bazės Trakų rajono Paluknio miestelyje pakilo sraigtasparnis „Eurocopter EC135“. Oro sąlygos buvo sudėtingos, todėl skrydis iki paieškos rajono užtruko kiek ilgiau nei įprasta – apie 40 min.

Apylinkes šalia Josvainių miestelio pasieniečiai iš oro pradėjo tyrinėti sraigtasparnyje sumontuota termovizorine kamera, kuri fiksuoja šilumą skleidžiančius objektus. Po maždaug 10 min. pasieniečiai Josvainių ribose esančioje atviroje vietovėje pamatė ant žemės gulintį žmogų.

VSAT pilotai pakibo virš rasto pradingėlio. Radijo ryšiu ant žemės buvusiems policininkams jie pranešė, kur yra gulintis vyras. Pastarasis surastas apie 400 m nuo savo namų, laukuose, melioracijos griovyje.

Avėjo vasarinius batus

Netrukus atskubėję policininkai sušalusį, tačiau sąmonės nepraradusį vyrą pakėlė nuo žemės ir išnešė į automobilį. Policijos duomenimis, vyras buvo apsirengęs tik megztiniu ir kelnėmis, avėjo vasarinius batelius. Vėliau jis buvo perduotas medikams.

Iš viso šiemet pasieniečiai iš savo sraigtasparnių taip išgelbėjo septynis žmones, kurie dingo ir kurių kitais būdais nepavyko rasti. Dažniausiai tai buvo senyvo amžiaus asmenys, o operacijos vykdavo tamsiu paros metu panaudojant VSAT sraigtasparniuose sumontuotas termovizorines kameras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS