Kelmės rajone nelegaliai laikomu ginklu susižalojo vyras | kl.lt

KELMĖS RAJONE NELEGALIAI LAIKOMU GINKLU SUSIŽALOJO VYRAS

  • 0

Kelmės rajono policijos komisariate vykdytas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo perkvalifikuotas į tyrimą dėl neteisėtas disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Tokių veiksmų policijos pareigūnai ėmėsi išaiškinę tikrąsias įvykio, kurį buvo bandyta nuslėpti, aplinkybes, pranešė Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

1977 metais gimęs Kelmės rajono gyventojas kovo 19 dieną kreipėsi į Kelmės ligoninės priėmimo skyrių dėl žaizdos kairiosios rankos alkūnėje. Kaip teigė nukentėjusysis, rankos sužalojimus, dėl kurių prireikė skubios operacijos ir stacionaraus gydymo, jis patyrė plaktuku trenkęs į šovinį, rastą pamiškėje.

Nors pirminė pateikta versija buvo gan įtikinama, vis tik pareigūnams ji kėlė daug abejonių, kurias buvo siekiama išsklaidyti. Dar daugiau klaustukų šioje situacijoje sukėlė medicinos ekspertų išvada dėl patirtų alkūnės sužalojimų pobūdžio. Todėl, siekdami atskleisti tiesą, policijos pareigūnai toliau narpliojo išgalvotą istoriją apie rastą šovinį ir nesėkmingus bandymus su juo.

Po intensyvių veiksmų ikiteisminio tyrimo byloje, pradėjo aiškėti tiesa. Pasirodo, vyras rankos sužalojimus patyrė ne plaktuku trenkęs į šovinį, kaip buvo teigiama iki šiol, o neatsargiai elgdamasis su šaunamuoju ginklu. Paaiškėjus tikrosioms susižalojimo aplinkybėms, suskubta ieškoti ir ginklo.

Gegužės 4 dieną, nukentėjusiojo bičiulio, gimusio 1973 metais, namuose Kelmės rajone apsilankę pareigūnai rado du nelegaliai laikomus ginklus. Vienu iš jų, pas draugą kovo mėnesį svečiavęsis vyras, tikriausiai ir patyrė sužalojimus.

Pas Kelmės rajono gyventoją rasti du neteisėtai laikomi, galimai, šaunamieji ginklai - graižtvinis ir lygiavamzdis šautuvas. Taip pat rastas optinis taikiklis, dėtuvė su 5 mažo kalibro šoviniais, 9 lygiavamzdžio šautuvo šoviniai ir 6 vieno litro talpos plastikiniai buteliai, kaip įtariama, sklidini nelegalaus alkoholio distiliato.

Nelegalus radinys konfiskuotas, Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai tęsia perkvalifikuotą, kita linkme pasisukusį ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS