Festivalio „Granatos live“ gaisro byla keliauja į teismą | kl.lt

FESTIVALIO „GRANATOS LIVE“ GAISRO BYLA KELIAUJA Į TEISMĄ

  • 0

Kaišiadorių teismui perduota byla dėl gaisro, kilusio pernai per festivalį „Granatos Live“ Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse.

Gaisras, bylos duomenimis, kilo dėl naudotų netinkamų fejerverkų. Turto sunaikinimu dėl neatsargumo byloje kaltinami fizinis ir juridinis asmenys, nė vienas iš jų kaltės nepripažįsta, penktadienį pranešė prokuratūra.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad bendrovė ir jai atstovavęs darbuotojas renginio metu pažeidė teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles.

Pasak prokurorų, naudoti netinkami fejerverkai, jų dalys pasiekė žemę nevisai sudegusios.

Įtariama, kad nesilaikyta saugaus atstumo nuo fejerverkų iki kitų objektų, kurie gali užsidegti. Dėl šių pažeidimų, įtariama, visiškai nesudegusios pirotechnikos priemonės nuskriejo už beveik 500 metrų buvusio muziejaus „Mažoji Lietuva“ ekspozicijos pastato stogo.

Dėl gaisro valstybei padaryta turtinė žala vertinama beveik 208 tūkst. eurų. Visiškai sudegė du Mažosios Lietuvos – Šilutės rajono Vabalų kaimo – pastatai. Jie į Rumšiškes atgabenti 1988 metais ir dėl pinigų stygiaus nebuvo tvarkomi – atnaujinti pradėti neseniai, spėta tik perdengti stogą.

Rumšiškių liaudies muziejaus šių savo pastatų nebuvo apdraudęs, apsidraudę buvo festivalio organizatoriai.

Baudžiamajame kodekse už turto sunaikinimą numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS