Vaizdas pašiurpino ir visko mačiusius: atbaidyti nuo vyšnių – višta be galvos | kl.lt

VAIZDAS PAŠIURPINO IR VISKO MAČIUSIUS: ATBAIDYTI NUO VYŠNIŲ – VIŠTA BE GALVOS

Siekiant vyšnias apsaugoti nuo varnų kai kurie žmonės griebiasi itin žiaurių priemonių. Veterinarijos specialistai įspėja, kad virš medžių kabinti negyvas vištas yra ne tik nehigieniška, bet ir pavojinga sveikatai.

Socialiniame tinklo „Facebook“ pradėjo plisti Seirijuose (Lazdijų r.) užfiksuotas kraupus vaidas, kaip gyventojai siekia apsaugoti vyšnias nuo varnų ir kitų paukščių. Nuotraukose matyti, kaip virš medžių ant ilgo stiebo pakabinta negyva višta.

„Dar nemačiau, kad mano kaime nuo vyšnių medžio būtų paukščiai vaikomi negyva višta be galvos“, – rašė socialinio tinklo vartotoja.

„Kauno diena“ susisiekė su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) ir paprašė pakomentuoti tokį paukščių baidymo būdą. Tarnybos atstovų teigimu, negyvų gyvūnų kabinti virš medžių tikrai nerekomenduojama.

„Situacija vienareikšmiškai vertintiname neigiamai. Toks elgesys netoleruotinas nei higienos, nei sanitarijos, nei estetiniu ir jokiu kitu aspektu. Reikia pastebėti, kad ūkinių gyvūnų gaišenos turi būti tinkamai sutvarkomos specializuotoje utilizavimo įmonėje (stambieji ūkiniai gyvūnai) arba užkasant savo ūkio teritorijoje (smulkieji ūkiniai gyvūnai)“, – komentavo VMVT vyr. patarėja Jurgita Savickaitė.

Specialistai atkreipė dėmesį į tai, kad gyvūnų gaišenos gali žmonėms sukelti rimtų sveikatos sutrikimų. Todėl siekiant apsaugoti vyšnias nuo paukščių, gyventojai su tokiomis baidyklėmis rizikuoja savo pačių sveikata.

„Saulėkaitoje, karštyje laikoma gyvūno gaišena pritraukia įvairių vabzdžių, kitų kenkėjų. Dėl vykstančių natūralių puvimo procesų ir dėl kenkėjų veiklos, gali kilti pavojus užkrečiamosioms ligoms plisti. Be to, tokia „baidyklė“ ne atbaido, o atvirkščiai – gali privilioti laukinius paukščius“, – komentavo VMVT specialistai.

Tarnybos atstovai tikino, kad pastebėjus panašų atvejį, esant galimybei, reikėtų įspėti taip pasielgusį žmogų. Be to, galima pranešti atsakingoms institucijoms – seniūnijai, teritoriniam VMVT padaliniui, viešosios tvarkos policijos pareigūnams.

GALERIJA

  • Vaizdas pašiurpino ir visko mačiusius: atbaidyti nuo vyšnių – višta be galvos
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Tegul i maksima nueina tai ne tik bė galvos pamatys tuntais prikrautų bėt dar ir nupešiotų jei vištos bė galvos dar nematė :)

w

o tai dėl ko jie manot kaip nuplikyti bėga iš lietuvos ...[tai pastebėta netoli ruklos]

...

Chm, negi tuos 'atbėgėlius'? (kiti lanku Lietuvą aplenktų). :|
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS